Om  
Hans Kristian Skibby

Endnu et folketingsmedlem forlader Dansk Folkeparti

Hans Kristian Skibby har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det sker dagen efter, at fire andre folketingsmedlemmer forlod partiet i opgør mod Morten Messerschmidt.

Med Hans Kristian Skibbys (DF) udmelding er der nu 11 medlemmer tilbage i Dansk Folkepartis folketingsgruppe.
Med Hans Kristian Skibbys (DF) udmelding er der nu 11 medlemmer tilbage i Dansk Folkepartis folketingsgruppe.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Fem af Dansk Folkepartis 16 folketingsmedlemmer har forladt partiet på under et døgn.

Det er kendsgerningerne efter, at Hans Kristian Skibby (DF) ifølge TV 2 har meldt sig ud af partiet.

"Partiet er på vej et andet sted hen, og det, der foregår, er ikke lige min model. Vi har en tidligere formand for partiet, der render henad gangene og siger, at vores medarbejdere skal skamme sig," siger Hans Kristian Skibby til TV 2.

Han henviser til Pia Kjærsgaard (DF), der siden formandsopgøret i Dansk Folkeparti har langet ud efter Morten Messerschmidts (DF) modstandere.

Læs også

Skibby støttede Martin Henriksen under formandskampen i Dansk Folkeparti, og hans udmelding kommer dagen efter, at fire mangeårige folketingsmedlemmer meldte sig ud af partiet 21. februar.

De fire medlemmer, der meldte sig ud af Dansk Folkeparti mandag, var sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, fødevareordfører Lise Bech og social- og ældreordfører Karina Adsbøl. De pegede alle på Morten Messerschmidts lederevner og personlige egenskaber som de primære årsager til deres beslutning.

"Jeg ser Morten Messerschmidt som en folkeforfører. Han er jo fantastisk dygtig både politisk og retorisk, men der er bare noget ved ham, som gør, at det ikke er den ægte person, man ser," sagde Lise Bech til DR, mens Bent Bøgsted kaldte Morten Messerschmidt "mere ultrakonservativ, end jeg nogensinde bliver".

Hans Kristian Skibby skulle have givet både partisekretær, sin kreds og formand Morten Messerschmidt besked.

Der er nu 11 medlemmer tilbage af Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)

0:000:00