Færøerne skal til valg

Efter at have smidt sin udenrigsansvarlig på porten tirsdag, udskrev den færøske lagmand onsdag valg til Lagtinget til afholdelse 8. december.

Foto: Erik Christensen / Wikimedia Commons
Andreas Krog

Færingerne skal til stemmeurnerne 8. december og vælge nye medlemmer til det færøske parlament Lagtinget. Kun 39 dage efter at færingerne stemte til folketingsvalget. Det meddelte den færøske lagmand, Bárður á Steig Nielsen fra Sambandspartiet, onsdag eftermiddag.

Valgudskrivelsen havde været ventet efter at lagmanden tirsdag eftermiddag fyrede Jenis av Rana som landsstyremand for udenrigsanliggender, da Jenis av Rana nægtede at fremlægge en lov, der skulle give flere rettigheder til homoseksuelle i forhold til de børn, som de er medforældre til.

Det fik Jenis av Rana til at trække sit parti Miðflokkurin ud af den borgerlige færøske regeringskoalition, der bestod af Miðflokkurin, Folkaflokkurin og Sambandspartiet.

Jenis av Rana tiltrak sig også uheldig opmærksomhed under valgkampen op til Folketingsvalget, efter han meddelte, at han ikke kunne støtte en dansk statsminister, som er homoseksuel. 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bárður á Steig Nielsen

Lagtingsmedlem (Sambandsflokkurin)
første del af HD, Handelshøjskolen Århus

Jenis av Rana

Fhv. udenrigs- og kulturminister, Færøerne
cand.med. (Aarhus Uni. 1983)

0:000:00