Om  
Jakob Lund Poulsen
Michael Kistrup

Folketinget har udvalgt udspørger i Minksagen

Folketingets nye Granskningsudvalg har udpeget advokat Jakob Lund Poulsen (H) med erfaring og speciale i procesret til at stå for afhøringerne i sagen om de danske mink.

Advokat Jakob Lund Poulsen træder til som udspørger og specialiseret juridisk assistance i granskningen af efterårets aflivninger af mink.
Advokat Jakob Lund Poulsen træder til som udspørger og specialiseret juridisk assistance i granskningen af efterårets aflivninger af mink.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Advokat med speciale i straffe- og procesret Jakob Lund Poulsen skal agere juridisk detektiv som udvalgt udspørger i arbejdet med at undersøge og redegøre for beslutningsprocesserne i aflivninger af mink i november sidste år.

Det oplyser Folketinget i en pressemeddelelse

Den nyoprettede Granskningskommissionen har dermed tildelt Jakob Lund Poulsen opgaven med at tilrettelægge og foretage afhøringer som led i kommissionens undersøgelse af Minksagen.

Jakob Lund Poulsen har møderet for Højesteret samt ejer advokatfirmaet Stagetorn Wenzel Lund Poulsen og bliver nu en del af kommissionen arbejde det næste år med at undersøge sagen om manglende lovhjemmel til beslutningen om at kræve de danske mink aflivet. 

Han er udpeget efter indstilling fra Granskningskommissionens formand og landsdommer Michael Kistrup. 

Specialiseret assistance 

Jakob Lund Poulsen træder ind i Minksagen med erfaring fra en tilsvarende rolle som udspørger i Tibetkommissionen, der blev nedsat i 2015 og siden genåbnet, da der kom nye oplysninger frem i 2018 om slettede mail hos politiet. 

Han har strafferet som fagområde, hvorfra han har erfaring med sager om økonomisk kriminalitet, konkurrenceret, skat, moms og afgifter, kursmanipulation, insiderhandel samt sager om professionsansvar.

Jakob Lund Poulsen har desuden været underviser i procesret og medlem af en række retsudvalg og fagudvalg senest i Advokatrådets Fagudvalg for Strafferet og -proces.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Lund Poulsen

Advokat (H)
cand.jur. (Københavns Uni. 1981)

Michael Kistrup

Landsdommer, Østre Landsret
cand.jur.

0:000:00