Analyse af 
Andreas Krog

Frederiksen må tage Aretha Franklins ord til sig, hvis hun vil sikre sig Nordatlantens gunst

Opbakningen fra de røde nordatlantiske mandater kan ikke tages for givet. Derfor bliver Mette Frederiksen nødt til at mobilisere en stor portion respekt, hvis hun vil have dem til at give hende en omgang mere i Statsministeriet.

Mette Frederiksen kan kun give mindre indrømmelser og lunser. Men hun kan i det mindste gøre det med respekt. Og ikke gentage forløbet fra 2019.
Mette Frederiksen kan kun give mindre indrømmelser og lunser. Men hun kan i det mindste gøre det med respekt. Og ikke gentage forløbet fra 2019. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Statsminister Mette Frederiksen gik natten til onsdag på scenen ved Socialdemokratiets valgfest i Fællessalen på Christiansborg til tonerne af souldronningen Aretha Franklins klassiker ”Respect”, hvor de første linjer lyder:

"What you want, baby, I got it

What you need, do you know I got it?

All I'm askin' is for a little respect when you get home"

Om Aki-Matilda Høegh-Dam, Aaja Chemnitz eller Sjúrður Skaale nynner de linjer, når de går ind i forhandlingslokalet til Mette Frederiksen og fremlægger ønsker og krav til en ny regering med Frederiksen i spidsen, ved vi endnu ikke.

Men idéen er hermed givet videre.

På trods af at Mette Frederiksen og S-regeringen i deres egen optik har gjort meget for at please især grønlænderne, så har både Aaja Chemnitz og Sjúrður Skaale klart markeret, at Mette Frederiksen ikke nødvendigvis skal regne med deres støtte denne gang.