Her er blå bloks fem valgløfter om mere frit valg

De seks partier i blå blok garanterer at gennemføre fem tiltag, der skal sikre danskerne flere frie valg. Du kan få overblikket her.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Hvis en borgerlig regering kommer til magten efter 1. november, lover de seks partier i blå blok at gennemføre en række initiativer, der skal give danskerne mere frit valg.

Sådan lyder det tirsdag på et pressemøde i Fællessalen på Christiansborg.

"Ellers stod vi ikke her i dag," siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

Det fremgår ikke, hvor pengene skal findes henne. Men på pressemødet garanterer Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, at de fem tiltag vil være finansierede.

Du kan få et overblik over initiativerne her. 

Danskere, der er i fertilitetsbehandling, skal omfattes af både udrednings- og behandlingsgarantien, så de kan benytte sig af private alternativer. De har i dag ikke udvidet frit sygehusvalg, og derfor er ventetiderne lange.

Det vil ifølge de seks blå partier give mange danskere hurtigere og dermed bedre mulighed for at stifte familie.

Partierne vil give de fødende mulighed for at vælge mellem offentlige og private tilbud ved ukomplicerede fødsler, så de kan vælge det tilbud, som danner den bedste ramme om den kommende familieforøgelse.

Den "forkerte tvangsfordeling" af gymnasieeleverne efter forældrenes indkomst skal rulles tilbage straks efter valget, mener den samlede blå blok. Det skal ikke være mors og fars pengepung, som bestemmer, hvor den enkelte unge kan blive uddannet, lyder det.