Historisk lukning: Farvel til Irmapigen

Danmarks ældste supermarkedskæde lukker og slukker. Coop samler tre kæder under ét fælles brand. 

Arkivfoto. Irmakæden lukker efter 136 år.
Arkivfoto. Irmakæden lukker efter 136 år.Foto: Henning Thempler/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Efter mere end 136 år takker Irmapigen af. Inden for en nær fremtid vil du heller ikke kunne handle i hverken Kvickly eller Superbrugsen. 

Coop slår nemlig de tre supermarkedskæder sammen til et fælles brand, der blot vil hedde "Coop". Fra 1. april begynder konverteringer og lukninger af Irma-butikkerne. De første butikker i den nye stor-kæde åbner efter sommerferien i år.

Forandringerne er en del af koncernens strategi "Fremtidens Coop". De lokale butikker i Dagli'Brugsen skifter med tiden navn til Brugsen. Coop.dk MAD, der de seneste 10 år har leveret dagligvarer direkte til døren, ophører også med at eksistere med udgangen af februar. 

Med den nye struktur går Coop fra at have haft otte kæder til at have tre: Brugsen, Coop og 365discount. 

Irma har i en årrække haft underskud, oplyser Coop. Selv under coronakrisen, hvor koncernen oplevede historisk overskud, leverede Irma skuffende resultater.

Det skyldes især kundernes stigende forbrug af discountvarer.

"Det er en beslutning, der smerter os dybt. For vi har enorm respekt for den stærke kultur i Irma, den enestående medarbejder-indsats og de mange kunders loyalitet og varme følelser for kæden," siger Kræn Østergård Nielsen.

De 65 Irma-lokationer går ikke tabt. De ni største konverteres til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker. De cirka 2000 medarbejdere i Irma vil "i videst muligt omfang" blive tilbudt job i Coop.

Irma har altid været et Københavner-supermarked og blev grundlagt i 1886 af enkefru Schepler, som solgte æg fra en lille kælderbutik i Ravnsborggade i København. Cirka 100 år senere blev kæden opkøbt af Coop-koncernen. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00