Inger Støjberg vil endnu ikke love DF-afhoppere opstilling hos Danmarksdemokraterne

DF-afhoppere i Folketinget har trods deres støtte til Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne endnu ikke fået praj om, hvorvidt de kan stille op for partiet ved det kommende folketingsvalg. 

Inger Støjberg vil ikke kommentere, hvorvidt de folkevalgte eks-DF’erne har udsigt til at kunne stille op for hendes nystiftede parti. 
Inger Støjberg vil ikke kommentere, hvorvidt de folkevalgte eks-DF’erne har udsigt til at kunne stille op for hendes nystiftede parti. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

En række tidligere DF-medlemmer i Folketinget har udtrykt støtte til Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne, som flere allerede har meldt sig klar til at kæmpe for frem mod folketingsvalget.

Alligevel er det fortsat uklart, om de også selv får plads på stemmesedlen ud for det nystiftede parti. 

Danmarksdemokraterne har hverken medlemsorganisation eller officielle kandidater på plads. Og Inger Støjberg vil ikke kommentere, hvorvidt de folkevalgte eks-DF’ere har udsigt til at kunne stille op. 

"Jeg har ingen kommentarer for nuværende, men jeg melder naturligvis nyt ud, når jeg har noget at berette," skriver Inger Støjberg i en mail til Altinget. 

Derudover oplyser flere af de tidligere DF-medlemmer selv, at de endnu ikke har været i direkte dialog med Inger Støjberg vedrørende mulig opstilling for partiet. 

Blandt støtterne af Inger Støjbergs parti er tidligere DF’er og nuværende løsgænger Hans Kristian Skibby.

”Jeg tilslutter mig Danmarksdemokraterne og vil med stor glæde være med til at udforme det grundlæggende politiske arbejde for Inger Støjbergs nye parti, sagde han til TV 2 Østjylland i juni.

Ingen medlemsorganisation

Men da partiet først får medlemsorganisationen på plads efter et valg, er han blot ”ven af partiet” og har dermed betalt 250 kroner til Støjbergs partikasse.

Er det så forventningen, at han selv og andre eks-DF’ere også får lov at stille op for Danmarksdemokraterne til folketingsvalget?

”Det kan jeg ikke svare på. Som sagt er det Støjberg, som sætter holdet, og det er jeg ganske tryg ved,” skriver Hans Kristian Skibby i en SMS til Altinget.

Heller ikke tidligere sundhedsordfører i DF Liselott Blixt har hørt nærmere om mulig opstilling af hende selv eller andre tidligere partifæller.

”Intet endnu,” skriver hun og tilføjer, at hun selv ”holder ferie og overvejer, hvad jeg skal”.  

Løsgænger og tidligere DF’er Lise Bech afviser at kommentere, om hun regner med at kunne stille op for Danmarksdemokraterne.

”Jeg har betalt for min støtte til Danmarksdemokraterne. Derudover har jeg ikke mere at tilføje,” lyder det.

Karina Adsbøl fortæller, at hun har været i dialog med Inger Støjberg siden lanceringen af partiet, men fastslår, at der ”intet nyt er” vedrørende opstilling.

Som medlem af Folketinget og nuværende løsgænger og støtte af Inger Støjberg, er det så ikke en usikker situation at stå i, at du reelt ikke ved, om du får lov at stille op?

”Da jeg gik fra Dansk Folkeparti, der havde jeg jo allerede erkendt, at dét var så dét. For dengang havde Inger Støjberg endnu ikke stiftet sit parti.”

Rettelse: Det fremgik tidligere, at det koster 250 kroner om måneden at være "ven af partiet". I stedet er der tale om et årligt kontingent. Altinget beklager fejlen. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024