Jarl Cordua: Venstres landsmøde blev Støjbergs politiske Waterloo

KOMMENTAR: I weekenden var Inger Støjberg den, der fodrede mediebæstet på et eller nyhedsfattigt landsmøde i Venstre. Men det er Kristian Jensen, der nu står stærkere i kampen om at blive partiets kommende formand, skriver Jarl Cordua.

Feed the media beast or it’s gonna eat you up! Sørg for at stille mediebæstets sult, før det æder dig! Sådan lyder et godt gammelt råd fra amerikansk politik.

Man kunne nuancere det lidt ved at konstatere, at når man som Venstre på sit just afholdte landsmøde beder om pressens opmærksomhed, så burde man måske sørge for, at der er nyheder til rådighed, som pressen kan rapportere om og analysere på, for ellers finder nyhedshundene selv deres egne nyheder. Gerne dem, der ligger lige for.

Spørgsmålet er, om nogen i Venstre før landsmødet skænkede netop dette forhold en tanke? Det er nemlig ikke erfarne nyhedsjournalister, der styrer løjerne i Venstres pressebutik for tiden. Eller også gad Lars Løkke ikke høre deres råd, da han skrev sin landsmødetale.

I al fald kan man konstatere, at der var en stor forskel på, hvad pressen valgte at bringe fra Venstres landsmøde, og hvad landsmødedeltagerne oplevede inde i den store sal. Det skisma oplever man tit, men denne gang var det ekstra mærkbart, lyder det fra dem, der deltog i landsmødet.

Uden for salen blandt journalister, magtspillerne i Venstre, rådgiverne og de ikke så få Venstrefolk, der altid er optaget af magtspillet i det store regeringsparti, så handlede alt om Inger Støjbergs mærkværdige insisteren på at diskutere sit eventuelle kandidatur til Venstres formandspost på den anden side af et muligt tabt folketingsvalg.

Den synlige splittelse af partiet fyldte allerede meget i mediebilledet op til landsmødet initieret af et interview i Altinget, hvor de første formandsovervejelser i al fald i denne omgang blev luftet. Det fortsatte så lørdag morgen med en stor artikel i Jyllands-Posten med en nyhed om, at Inger Støjberg afviste at stille op som næstformand, hvilket naturligvis skærpede interessen.

Det lignede pludselig mere et drama med ladte seksløbere i Coffeyville ved solopgang end en fremstrakt hånd med håb om fremtidig magtdeling i mindelighed.

Det var nok omkring det tidspunkt, at Støjberg skulle have lettet foden fra gaspedalen. Det friske interview i Jyllands-Posten gav yderligere anledning og næring til den formandsdebat, som Venstres nestor Bertel Haarder senere på dagen kaldte "utidig".

Formentlig troede Støjberg og hendes rådgiver Mark Thorsen, at de var i et slags sikkert område, blot så længe at Støjberg sagde næsten ordret det samme om sagen, som hun efterhånden har gjort i en længere periode. Nemlig et fromt budskab om, at hvis lysten og evnen var til stede, når kampdagen oprandt, ja, så var hun klar. Viljen skulle hun nok forstå at mobilisere, når tiden kom.

Men timing i politik kan være afgørende. Den – og måske øjemålet med hensyn til doseringen – svigtede både Støjberg og rådgiveren. For lørdag morgen stillede Støjberg glad op i TV 2 News i rollen som den sindige og stovte, men stædige vestjyde, der med et selvsikkert smil forsikrede om, at hun ikke svajer i vinden, når det blæser omkring hende.

Der blev også givet interviews til de journalister, der forsøgte at lave historier på baggrund af Jyllands-Posten-interviewet. Resultatet blev, at al den politiske snak på tv-kanalerne, i krogene og i baren handlede om Støjbergs formandsmeldinger.

Nu kunne pressen måske have sluppet den nyhedshistorie, hvis der så kom en frisk melding fra statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) landsmødetale lørdag formiddag, der indeholdt en anden og måske mere aktuel og ikke mindst konkret politisk nyhed. Det gjorde der imidlertid ikke.

I stedet holdt Venstres formand en nyhedsfattig tale, der dog manede til samling og sammenhold blandt kernetropperne inde i salen, mens Støjbergs meldinger entydigt angav et billede af et splittet partiet.

Der blev dog både klappet af formanden og de efterfølgende politikere, der fejrede Venstres politiske triumfer i det forløbne år. For i salen lignede Venstre et samlet parti på vej til at genvinde regeringsmagten. Her var stemningen tilsyneladende alt andet end bedemandsagtig.

Men henset til at Venstres vælgere nok mere fulgte landsmødet gennem tv, nettet og søndagsaviserne, som var fulde af reportager om og analyser af de rystelser, som Støjberg sendte gennem partiet, så kan Venstre-strategerne kun være skuffede og notere sig en gedigen fiasko. I al fald når det gælder bestræbelser på at præsentere et glansbillede af et enigt og samlet Venstre klar til valg.

Løkkes landsmødetale bliver måske husket for en langen ud efter "banditter i habitter", en advarsel til erhvervslivet om at holde deres sti ren, mens baglandet blev mindet om Venstres historiske rolle før og nu i opbygningen af det danske samfund.

Pressens spørgsmål til formanden efter talen handlede dog om noget helt andet. Nemlig om, hvem der skal efterfølge V-formanden. Her imponerede Løkke faktisk ved ikke at se olm ud i bundløs irritation over Støjbergs "kapring" af landsmødet. Ingen var i tvivl om, at formanden var balstyrisk rasende over nu at blive anset som en døende med det ene ben i graven, mens arvingerne ellers var i fuld gang med at strides om gods og titel.

Imidlertid stod det også hurtigt klart hen ad middagstid lørdag, at Støjberg havde fejllæst situationen og gået over stregen. Næstformanden, finansminister Kristian Jensen, holdt en tale, hvor han rituelt tæskede løs på socialdemokraterne, og der rejste landsmødet sig pludselig og klappede, så det gav mindelser om en kongres i det nordkoreanske kommunistparti.

Iagttagere både i og uden for Venstre var ikke i tvivl: De langvarige stående klapsalver var landsmødets protest over Støjbergs præmature formandsambitioner og en opbakning til næstformanden, der loyalt fulgte landsmødets drejebog.

Ikke nok med det. Pressen havde nemt ved at finde folk, der bakkede op om Jensen som næstformand, men selv blandt Støjbergs erklærede – og færre støtter – var man heller ikke tilfreds med flygtninge- og integrationsministerens kapring af landsmødet. Organisationsfolk er generelt slet ikke til ballade i partiet og slet ikke på et landsmøde.

Endelig piblede det også frem med toneangivende Venstrefolk, som nu benyttede anledningen til at erklære Kristian Jensen deres støtte. Mest interessant var meldingen fra dem, der ikke automatisk kan henregnes som Jensen-støtter. Det var for eksempel folk som Bertel Haarder og Jakob Ellemann-Jensen, hvor sidstnævnte mente, at finansministeren var det "naturlige valg" som formand, når den tid (om mange år måtte man forstå) kommer.

Kristian Jensen stod meget stærkt før landsmødet. Ikke fordi der er den store begejstring eller forventning til, at han kan føre Venstre mod nye horisonter, men på grund af fraværet af troværdige modkandidater. Støjberg havde før landsmødet en opbakning i partiet, der var rigelig til, at hun nok kunne være en seriøs udfordrer under de rette forhold.

De folk i partiet, der deler hendes synspunkter er ikke blevet færre efter hendes utidige melding forud for landsmødet, men hendes små chancer for at blive formand er blevet yderligere forringet. Simpelthen fordi reaktionen blandt Venstres delegerede afstedkom en samling omkring Jensen.

Støjbergs politiske aktier faldt som en sten fra lørdag ved middagstid, mens Jensens tilsvarende steg. I Kristian Jensen-lejren anser man begivenhederne på landsmødet lørdag som Støjbergs politiske Waterloo, hvor formandskampen blev vundet ved et gedigent selvmål ved flygtninge- og integrationsministeren.

Skulle der stadig leve spekulationer om, at Støjberg måske fortsat er menige Venstre-medlemmers favorit, så kan disse affejes med henvisning til, at landsmødet var sidste chance for at ændre spillereglerne i vedtægterne, hvad angår formandsvalg. Formanden vælges derfor ikke ved urafstemning, som det for eksempel skete i Socialdemokratiet i 2005, men ved et valg blandt Venstres delegerede på et ekstraordinært landsmøde.

I Støjberg-lejren har man nok hidtil skævet til den opbakning blandt vælgerne, som har kunnet aflæses i popularitetsmålingerne, hvor flygtninge- og integrationsministeren har ligget højt blandt vælgerne. Især blandt vælgere på højrefløjen.

Imidlertid viste en måling fra Megafon i weekenden, at kun 15 procent af alle vælgere mente, at Støjberg var den bedste til at sikre V fremgang. Det er ikke helt det samme, som at de er enige med hende.

Interessant nok lå miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen højere end Kristian Jensen i samme måling med 37 procent mod kun 24 procent til Venstres næstformand og kronprins.

Her ligger i øvrigt kimen til den diskussion, der kan eller vil komme, når Jensen har besteget tronen som Venstres kommende formand, hvis ikke han leverer hverken fremgang eller statsministerpost.

----------

Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet Cordua & Steno på Radio24syv. Hver onsdag skriver han en politisk kommentar på Altinget. Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Dan Jørgensen: Regeringen vil ikke styrke sundheden i Danmark Dan Jørgensen: Regeringen vil ikke styrke sundheden i Danmark Næste artikel Kraka: En bedre sammenhængskraft er en samfundsopgave Kraka: En bedre sammenhængskraft er en samfundsopgave
 • Anmeld

  Henrik Dalgaard

  Venstres »talentmasse.«

  Kristian Jensen som formand, og Britt Bager som politisk ordfører!
  En særdeles tynd kop te.

  Det ligner unægteligt en fortsættelse af nedturen.
  Hertil kommer, at partiet er splittet på afgørende områder, og i en perioden hvor de konservative er historisk underdrejet, ikke formår at appellere til ret mange vælgere.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Bliver Venstre liberal igen

  Efter Venstres landsmøde står det klart, at Christian Jensen og Lund Poulsen har klapset den kommende ledelse af. Den en tager rollen som Løkke, og den anden tager rollen som Hjort Frederiksen, mens Støjberg får rollen som et eller anden på sidesporet.
  At skulle indtage det yderste højres synspunkter for at holde Løkke på statsministerposten for enhver pris må være en spidsbelastning for et liberalt parti. Og får klaveret nye toner på det punkt, hvad skal man så bruge Støjberg og Knuth retorik til.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Interessant at læse hvad man får ud af at se TV

  Jeg forstår så måske ikke helt hvordan man ved hvad der tales om i "baren" når man ikke selv er en del af den dialog der foregår der.

  Forstår da heller ikke at man kan afvise Løkkes tale som værende nyhedsfattig.
  Jovel var der en gentagelse omkring "banditter i habitter" som er blevet serveret tidligere. Og vel undgik Løkke at kommentere på det hjertelige forhold som Venstre har til disse "banditter i habitter" når blot det gælder om at partiet modtager et økonomisk udbytte fra dem til at føre valgkamp for.
  Og naturligvis var der jo ikke noget nyt - ikke engang i kommasætningen eller kunstpauser - når det kom til omtale af Det Hvide Hus-rapporten om det socialistiske Danmark.

  Men det var da helt nyt at Løkke pointerede at i dette parti var man stolt af HELE sin fortid og af ALLE sine tidligere ledere.
  For selv for folk med en begrænset historisk viden står det stadig i frisk erindring at Løkke jo selv kort tid efter sin tiltræden som formand forsøgte at lægge afstand til Fogh.
  Pludseligt var det ikke længere god tone at møde op med en nøje udarbejde slagplan.
  Pludseligt var det ikke længere en fordel at man havde en chef som styrede sine ministerier med klare instrukser.

  Og pludseligt var det slet ikke nogen fordel at være disciplineret liv med et alkoholfrit forbrug.
  Nej nu var det en fordel at man lod sine ministre få albuerum. At man kunne agere fra dag til dag uden at være bundet af en slagplan. Og nu var det jo en fordel at man var en mand folk gerne ville drikke en øl med og som var langt fra de bonede gulve.


  Så meget for respekten for ens forgænger.


  Men hvad så med Venstre historiske ledere?
  Hvad med Alberti? Som virkelig forstod at udøve magtmisbrug i sin iver efter egen gevinst? Snyd med Landsbrugslotteriet f.eks. Eller ved at være den største "bandit i habit" som dette land har set til dato? Er han også omfattet af Venstres stolthed?

  Og vi kan jo godt tage en stribe andre historiske Venstreledere, hvor det vil være interessant at høre om hvor stor Løkkes stolthed egentlig er.

  For mig at se, at var denne del af Løkkes tale det største selvmål der blev leveret på dette landsmøde - langt større end Inger Støjbergs kamp for at have en fremtid efter Løkkes kommende nederlag. Men jeg forstår godt, at Venstrefolk ikke helt har opfattet det på samme måde. Men de har sikkert heller ikke indset at Løkke hermed har gjort det legitimt at inddrage HELE Venstres stolte fortid i den kommende valgkamp.

  Men vi andre lader ikke denne gyldne mulighed gå fra os.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · fhv. it direktør

  EXIT VENSTRE

  Corduas konklusioner kan være et Københavner forsøg på at gafle stemmer i det korrekte segment der sympatiserer med Politiken, 24/7, Statskundskab og DR.

  Hvis Cordua har ret vil Venstre ikke i overskuelig fremtid få statsministerposten. Kristian Jensen kan max håbe på støtte fra de Radikale og Alternativet. Aldrig fra DF. !!

  Det er bare ikke nok Cordua.

  PS: Jeg forstår stadig ikke hvorfor Jan E Jørgensen, Gertsen og Cordua ikke følger Rohde.?

 • Anmeld

  Henrik Dalgaard

  J. Jensen

  Hvor meget appellerer et liberalt projekt til vælgerne?

  Er det den rette strategi i bestræbelserne på at imødegå det stadigt tættere samarbejde mellem S og DF?

 • Anmeld

  J. Jensen

  Henrik Dalgaard

  Det er vanskeligt, at sige om et liberalt projekt appellerer mere til vælgerne end partiets leflen for de nationalistiske ideer. Det er heller ikke til at sige om et socialdemokratisk projekt appellerer mere til deres vælgere end deres leflen for nøjagtig de samme nationalistiske ideer. Men den vej er skruen uden ende, og kan i værste fald være medvirkende til at bringe disse kræfter til magt. Og har de først fået magten, så tager de også retten.

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Verdensborger

  J. Jensen min uhæderlige ven

  For RV der vil gerne ind i EU - kernen og da endnu længere så er V og S istandsæt til at sælge deres sjæl til de grumme nationialister som formentlig er DF og nye borgerlige der tænkes på.
  S ville efter din opfattelse tage sig for retten sagt i ærgelse over de ikke ønsker at have RV med i regeringen - fortiden skræmmer med RV s korstog mod de økonomiske svageste
  Som verdenborgere og internationalist er EU til hindre for at få en verden der bygger på solidaritet og sammenhængskraft

  Hvordan går det på hjemmet med din nye ven ku ku

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Verdensborger?

  Interessant nok, så var en af indsigelserne fra EF-modstanderne før 1972 (husker det da jeg selv var en af dem) at EF var de "riges klub" og absolut ikke var lig med Europa.

  Og det var jo rigtig nok. De få deltagere ville jo selv med en indlemmelse af England og Danmark stadig været at betragte som en forsamling af få mere velstillede lande i Vest-europa.

  Selvom man gradvist har udvidet antallet af lande - som især efter murens fald i 1989 har gjort at der kom en overvægt af fattige lande er dette argument blev mere og mere udvandet. Men mister man et argument så opfinder man jo blot et nyt.

  Og derfor har vi nu gradvist gennem årene oplevet en kritik af at Europa er sig selv nok (selv om der sandelig stadig er god grund til at udligne fattigdom i store del af Unionen) hvorfor vi skal se ud over Europas grænser og skal blive til Verdensborger på forskellig vis.
  Alternativet bliver meget omhyggeligt ikke beskrevet så nøje. Formentlig fordi man godt kan se at det aldrig bliver et tilløbsstykke at beskrive at de til tider kaotiske forhold i EU skulle blive meget bedre ved at blive overladt til FN eller andre tilsvarende organer.
  Og det er da vist kun et meget begrænset antal EU-kritikere i DF der ligefrem drømmer om at blive tilsluttet Putin-alliancen.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Venstre må have mig undskyldt !

  Når man læser Venstres partiprogram synes frihed under ansvar samt fællesskabets store og stærke værdi at skulle være betydningsfuldt for partiet.
  ....
  Når man har fulgt Inger Støjbergs ageren som minister, må man udefra undre sig dybt over, at hun er medlem af Danmarks Liberale Parti, Venstre, for hvis man
  .. ikke har de rette gener,
  .. ikke spiser frikadeller og flæskesteg,
  .. ikke går i i det rigtige tøj,
  .. har svært ved at finde arbejde, fordi sproget er svært eller efternavnet ikke ender på -sen, .strup eller .berg,
  ..hvis man gerne selv vil passe sine små børn hjemme,
  .. hvis man hilser på hinanden på en forkert måde,..
  .og især,
  hvis man bor et forkert sted.
  **SÅ er man ifølge ministeren ikke værdig til at komme ind i det danske fællesskab, hvor gerne man end vil.**
  Så er man åbenbart ganske enkelt forkert og skal afvises.
  Afvisningerne fejres med kagebagning og stort opsat afvisningstæller på selveste Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside. Ministeren, der har ansvaret, fejrer simpelthen sine egne afvisninger....!?
  Yderligere sørges der bla for,
  ..at udenlandske ægtepar, der er placeret på asylcentre, bliver beordret skilt fra hinanden, fordi de ikke har indgået ægteskab på danske betingelser,
  og ..
  ..at en halvstor pige uden videre bliver tvangsflyttet fra sin mor, papfar og bror og sendt til et land, hun ikke kender, hvor en svækket far skal tage sig af hende. Argumentation: Det er nødvendigt at statuere et eksempel !!??
  ....
  Hvis det er den måde, Venstre administrerer "Frihed under ansvar" på, så er det i min optik "Frihed til ved magt at behandle andre mennesker og mindretal efter forgodtbefindende,.... diskrediterende og nedværdigende".
  ....
  Forstår simpelthen ikke, at de mange ellers ret jordbundne og snusfornuftige venstrefolk har kunnet lade sig snøre af venlige smil, djærve udtryk og tilsyneladende venlig ihærdighed og stærk egenvilje. Hvordan og hvorfor lader de sig dreje en knap på den måde??
  Hvor er Grundtvigs idealer, højskoletankerne, oplysningsidealerne og fællesfølelsen blevet af. Handler fællesskabsidealet kun for de udvalgte?
  Er det de friheds-, ansvars-og fællesskabsidealer, som Danmarks Liberale Parti, Venstre står for?
  Forstår simpelthen ikke, hvordan den slags "jakkesæt" alene med viljens magt kan få og kan bibeholde så stor indflydelse i et frihedselskende parti?
  .....Venstre må have mig undskyldt.Forstår det ikke. Men der er jo så meget, man ikke forstår,... især, når man betragter en gruppe mennesker i et politisk fællesskab udefra..............


 • Anmeld

  Morten Holgersen · Mester

  En tynd kop the, som en anden skrev.

  Og det er tyndt i mere end én forstand; J. Cordua er tynd, K. Jensen er tyndere og Venstre i sig selv, har gjort meget for at få vægtige politikere til at skride og ved at holde hånden over personager (ingen nævnt her) der kun har haft egne lommer som hovedinteresse.
  Inger Støjberg har overhovedet ikke bare været i nærheden af at udtrykke ønske om at blive statsminister, andet end at hun selvfølgelig siger at ambitioner også er en del af hende.
  Jeg ser personligt frem til at I. Støjberg i tidens fylde- og det kunne være om et par år- når alle disse discounttheposer er tørret ud efter deres trettende dyp og resultatet, ligesom denne klumme, er det rene pislunkne vand.
  Hvis ellers der noget videre "parti" at være forkvinde for, og ikke hun ender som en mere maskulin udgave af Morten Østergård, i en betydningsløs og fortidig klub.
  I så fald, håber jeg at hun finder plads hos et mere leveringsdygtigt parti.

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Verdensborger

  Peter Hansen underlig form for logik

  Det er ret besynderligt logik du er i besiddelse af at hvis man er verdensborger så er man DF - jeg tror ikke ret mange DF vælgere opfatter sig som verdensborgere, men dansker med et stort D
  Jeg har altid set EU som et kapialistik projekt der ikke skal lægge så mange
  hændring på dens udforldse og det er tilfuldr blevet bekræftet ved udhuling af vores velfærssamfund og demokrati
  Selv dit parti socialdemokratiets har købt den mest rabiate liberalistisk økonomi politik.
  Et af de utallige argumenter for EU, er at det der kaldes grænseoverskridende problemer som bekæmpelse af terrorlov kriminalitet og miljø ikke kan løses af det enkelte land - det kan kun kun ske ved et samarbejde
  Nu er tilværelsen ikke så praktiskindrettet at de nævnte problemer begynder og slutter ved EU.s ydre grænser - derfor giver det en god mening at være verdensborger så det er alle lande i verdenen, der arbejder på at finde løsninger på de nævnte problemer
  Eu sælges som fredensprojekt så giver det en god ide at udbringe det til,alle landene på denne jord.
  Jeg ved ikke om DF vælgere er glad for Putin - det må dubspørge dem om
  Men det der er noget trist, at din viden om historie er mangelfuld eller også er du hoppet med på vognen at bruge Putin som skræmme billede, så ingen skulle få den tanke, at godt kunne undvære EU.
  Jeg kan læse du er pension kunne det ikke være en god du fil lidt historisk undervisning på et åbent universitet eller på HF
  Det er venligt ment

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Nem måde at argumentere på

  Jeg forstår godt hvorfor Kim Nielsen ved enhver lejlighed lader som om han ikke forstår hvad der skrives.
  Det er så meget nemmere at argumentere mod udsagn som man selv har opfundet.
  Jeg har f.eks. ikke skrevet et eneste ord om hvor mange DF-vælgere der er glade for Putin. Alene af den grund at jeg ikke har nogen viden om det.
  Derimod skrev jeg "Og det er da vist kun et meget begrænset antal EU-kritikere i DF der ligefrem drømmer om at blive tilsluttet Putin-alliancen. "
  Meget få fordi man jo stort set kun har hørt M. Krarup bevæge sig i den retning lige indtil hun her op til den kommende valgkamp blev betroet andre opgaver end at lufte sin Putin-begejstring.
  Jeg har nu heller ikke udtalt med om EU som fredensprojekt. Men jeg kan da forstå at Kim Nielsen er så begejstret for denne påstand at han gerne vil have at EU derfor skal udvides til resten af kloden. Tror at dette pludselige omsving i sindelaget taler for sig selv og evnen til at fastholde tråden i egen logik.
  Jeg har nu heller ikke talt om at man skal have EU for at løse grænseoverskridende problemer. Og da slet ikke i forhold til terror. Et argument som Kim Nielsen også har fundet anledning til selv at opfinde så han da har noget han kan gøre indsigelse mod.
  Men vi er da godt nok kommet langt væk fra Venstres Landsmøde og Venstres problemer med hvem der skal afløse Løkke efter det kommende valgnederlag. Men jeg tror ikke det hjælper at opfordre Kim Nielsen til at tage 1. klasse om igen så han får lært både at læse og forstå hvad andre skriver.

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Verdensborger

  A,Hansen

  Nå du er også en af dem fra hjemmet
  Du har tidligere demonstrerede din manglende viden om demokrati, økonomi og historie
  Jeg forstod udmærket din antydning med verdensborger og forholdt mig også til det og hævet måske niveauet for mig, så det måske gik lidt og din lave lQ
  Jeg kan læse, at du ikke fattet meningen og det måske også for meget at forvente af en med begrænset fatteevne
  Hvis vi antager din studpide bemærkning var korrekt om 1. Klasse, så ville det betyde at du er på det infantile stade baba bæ bæ bæ mig ikke forstå
  Godt vi endnu har et vældfærdssamfund, der har hjem til sådan en som dig med dig der er idiiot

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Verdensborger

  Slåfejl - det var fjolset Peter Hansen

  Ved en slå fejl er der kom til at stå A, men det er jo fjolset Peter der skulle have stået

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger, lærer og psykolog

  Hvorfor...

  ...er der så mange her på tråden, der har behov for blot at råbe ukvemsord efter hinanden i stedet for at drøfte emnet og temaet ??

 • Anmeld

  ole rasmussen

  Venstres Waterloo

  Hvorfor stemme på Kristian Jensen?
  De Radikale er mere troværdige politikere og driftsikre, og det er nok nemmere at rette ind på de Radikales udlændige politik, end det er at rette ind på den stribe af Venstre ministre som italesætter deres såkaldt liberale samfundsmodel som samfundsansvarlig. Venstrefolk har desværre ikke opdaget at samfundet, som en konsekvens af VLAK, på rigtig mange områder er ved at krakelere.
  Jeg troede aldrig jeg skulle blive Radikal, men jeg kan ikke bruge Socialdemokratiets floskler og anti EU politik til noget, og er i dag langt mere enig med Ida Auken, end jeg er med Jacob Ellemann og flere andre ministre, eller for den sags skyld Mette Frederiksen.
  Så jf. min overskrift mangler analysen i min optik substans, og er mere et udtryk for en journalistik som kredser om ens egne personlige virkelighedstraumer, end den giver os indblik i Venstres fremtidige politik.

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  I.R.Bertelsen

  De få gange man "vover" at deltage i en debat på Altinget oplever jeg faktisk kun er der er en debatør ser det som sin opgave at ødelægge enhver seriøs debat. Den såkaldte "Kim Nielsen" formår hver eneste gang at præstere et niveau som selv Ekstra Bladets Nationen ville skride ind overfor.

  Disse typer har det med at finde frem til de medier, hvor muligheden for at kunne aflevere de mest platte indlæg er størst. Desværre ser det ud til at det pt. er i Altinget.

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Cand. jur.

  Peter Hansen - du bør huske man skal behandle andre mennesker som man selv ville bliver behandler

  Jeg kan læse at dit indlæg at du mener, at du er selv er berettiget til at svinde andre til, hvis de ikke deler dine synspunkter
  Hvis de giver svar på tiltage så beklager du dig til alle andre der gider hører på og forlanger at de - bl.a. mig ikke - ikke kommer til orde.

  Jeg kan godt se at det vile være en fordel at få stoppe indlæg, der ikke deler dine opfattelser og mening.

  Du har først forsøgt det ved at beskyld mig for at være DF er eller fra Enhedslisten, som om det var forbudt eller mistænkeliggørelse af andre menensker på grund af deres politiske ståsted - begge partier er fuldt lovligt og det ene er på tale til at komme med i regeringen og som dit parti gerne vil samarbejde med på udlændingeområdet - men du er ikke den første der denonstrer en manglede forståelse og respekt for demoktratiet.

  At skrive mine argumenter er platte er igen af øjne der ser - men det er næppe et mer plat end at skrive at man ikke første klasse
  Det falder jeg ned på, for jeg kan se at du ikke har en uddannelse der ligger på et højre niveau end mig - og det er ikke for at nedgøre din uddannelse på nogen måde bare en simpelt konstantering.
  Ny din persionist tilværelse

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Det taler for sig selv.

  Når "cand.jur/Verdensborger" endnu engang argumenterer ved at opdigte sine egne "citater" kalder det mere på humoren end på at blive taget alvorligt.

  Nu har den pågældende ud af mit indlæg på 5 linier kunne se at jeg har omtalt hans "argumenter" for at være platte og at jeg forlanger at han ikke kommer til orde.

  Man forstår hans modvilje mod at bringe direkte citater men blot nøjes med sine egne omskrivninger.

  Men synd at det er den type indlæg der skal ødelægge en debat i forhold til det indlæg som Cordua har skrevet. Det kunne ellers været blevet interessant.

 • Anmeld

  Kim Nilsen · Cand.jur.

  Peter Hansen

  Jeg nå konstatere der ikke.er meget omløb i dit hoved og hvis du ønsker at klage over det til Altinget så husk lige henvise til dine egne indlæg

  Jeg kan godt forstå du er misundelige over for andre der er bedre argumentende og DN del kvikker end dig

 • Anmeld

  ole rasmussen

  Endnu en fnidder debat

  Om det er bevidst sabotage eller stupiditet, så er resultatet det samme.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Mørke

  Uden Inger Støjberg vil V forsvinde ud i glemslens mørke og blive lige så ligegyldige og overflødige som de radikale.

  De har en skabradikal stående i kulissen der er parat til at overtage formandsskabet når Løkke har fundet sig en toppost og han vil hurtigt rage uklar med DF og så er det farvel til V.

  Det er trods alt DF der bestemmer hvem der skal være Danmarks næste statsminister

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Kaos

  Jeg troede ellers at der var nu, at V er på ved ud i glemslen. Det er trods alt ikke meget mere end et tiår siden, at deres tilslutning hos vælgerne var næsten dobbelt så stor, som i den seneste Voxmeter. Mon ikke at vælgerne i Hovedstadsområdet stadig kan huske DF og V for deres udtalte københavnerhad, og tager det med til det næste valg.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Tja, Ole Andersen og Peter Hansen..

  Enig.
  Mig bekendt bliver man på jurastudiet bla trænet i debatform og debatteknik, ligesom det for en jurist er helt essentielt at kunne 'holde tråden' og formulere sig i og argumentere i et rimeligt højt stilleje.
  Men selvfølgelig: Enhver synger med sit næb.
  ....
  Selv bliver jeg nødt til at gøre, som det anbefales i både den pædagogiske og psykologiske adfærdsregulerende praksis: Læg 'det døve øre' til eller brug 'det blinde øje' , når der råbes skingert og når der alene argumenteres for argumenternes skyld. For det fører jo ingen steder hen.
  .....
  **Tak til Cordua, der igen, igen har spidset sin skarpe og velovervejede pen, så vi kommer igang med at tænke os om.
  Desværre har alle partier politikere, der ikke magter at bruge empati og indlevelse, men i stedet finder prygelknabe, så de kan hævde sig selv. Det har vi vælgere faktisk det endelige ansvar for. For det er os, der sætter krydsene.
  Vi skal tænke os RIGTIGT godt om næste gang, vi skal til valgurnen.

 • Anmeld

  Kim Nielsen · Verdensborger

  i.R Bertelsen Der er nogen som skuffer, fordi de ikke lever op til det, som de påstår at være

  Jeg havde nok en større forventning til at en tdligere lærer som did satte sig ind i tingene før man udtaler sig så skråsikkert om noget

  Jeg skal ikke udtale om hvorledes jurastudiet er i dag, men jeg tror ikke det har ændret sig i retning af at studierne skal det du betegner at blive trænet i debatforum og debatteknik ( er det begreber du har opfundet til Lejligheden)
  for at deltage i et forsøg på mobning
  Jeg okker ikke skrive hvad man skal igennem på et jurastudiet og henviser dig til universiteternes fagbeskrivelse .
  Retssager vindes altså ikke ved det du kalder i et højstile - men om din juridisk argumenter har større i retskilderne og dommerne deler din fortolkning på baggrund af disse.
  Det har været ret interessant at observere at bl.a. du og den ven du tager i forsvar og forsøger at mobbe ikke har holdt sig tilbage med enten at antyde jeg nok var Morten Messerschmidt (dig ) eller være DF eller kommunist, fordi jeg ikke deler jeres pro EU -holdning
  Selv når jeg refereret de retsprincipper der gælder i EU kunne I finde på at skrive fake news, trolde virksomhed og andre besynderlige og grove beskyldninger
  Jeg har været nødt til at citere direkte faglitteratur - når der blev påstået at EU sikre velfærd og er demokratisk

  Jeg kan kun anbefale dig læse fagbøger inden for psykologi for så ville du ellers skrive som du gør.

  Jeg har i mit liv kendt mange lærere og har også familiemedlemmer det sætter sig grundigt ind i den viden, som de skal videregive til deres elever - og gør at man har dybt respekt for den måde, de udøver deres gerning på.
  Jeg er ked af og skuffet over, at du tilsyneladende er undtagelsen.
  Min opfattelse af dig har været anderledes dig efter vores korrespondance - sær de udtalelser om Peter Myginds tv- udsendelser om mobning, men det var måske mere snak fra din side end indholdet.
  Jeg skriver ikke det for at gøre dig ked af det, men desværre at fæste lid til din troværdighed og kan kun opfatte din påstand om empari og indlevelse samt respekt for også dem, der ikke deler dine opfattelse - kun kan opfattes som en told skald
  Det er en trist når man forventer at der er noget indhold i det lys, som du gerne ville have omverden at se dig.
  Jeg ønsker dig og din familie tros alt en god jul

 • Anmeld

  Niels O

  Det må man da håbe

  Jeg er ikke Venstre-mand, men at det parti skulle have en ((DF))-type som Støjberg til formand, ville da være uendelig trist.

 • Anmeld

  J. Jensen

  IR Bertelsen

  Du forveksler sikkert en advokat med en jurist, når du har henvist til den form og teknik, der anvendes, når man skal foreligger sine argumenter. Her kørte Corduas debatoplæg helt af sporet syv indlæg nede.

 • Anmeld

  Kim Nielsenn · Verdensborger

  Kim Nielsen

  Der afholde åbenbart ikke nogen at udtale sig om noget de ikke sætter sig ind i kan kun anbefale at gå ind og læse om advokatfuldmægtig uddannelsen på Advokatrådets hjemmeside.
  God fornøjelse med læsning

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ??

  Mine kommentarer var mest affødt af Verdensborgeren Kim Nielsen noget voldsomme oratoriske udfald. Mig bekendt angiver KN jo også at være cand.jur.?
  Har advokater ikke en juridisk uddannelse?
  ....
  Var i den tro, at man ligesom på øvrige akademiske uddannelser også på jurastudiet bliver vejledt i møde- og argumentationsteknik.,.. samt i anvendelsen af saglighed i et rimeligt stilleje. Det er da væsentligt at kunne mestre disse færdigheder, hvis man skal kunne begå sig juridisk.
  Min psykologiske uddannelse er selvfølgelig ikke fra i går, så megen "udvikling" kan være sket siden min studietid. Men disse fagområder og kundskaber må da være vigtige at kunne mestre som jurist...uanset, hvilket område, man efterfølgende vælger at bruger sin juridiske uddannelse indenfor.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Og se så, nu røg vi af temasporet igen !

  Det handlede om Corduas indlæg om Venstre og Støjberg...!!
  Tja.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Troede lærer satte sig ind i tingen og ikke var medløber

  Som jeg skrev har jeg kendt og kender mange lærere - herunder familiemedlemmer. Kendetegnende ved dem, at de sætter sig Ind i tingene og opfører sig fair både deres virke og i deres privatliv
  Du er den første lærer som jeg har oplevet er undtagelsen .
  Du er medløbere og deltager gerne i forsøg på mobning, fordi du måske tror at det vil styrke din popularitet
  I det første indlæg jeg skrev angav jeg i min uddannelse og det affødte et frontalt angreb fra J..Jensen.
  Da jeg var jurastudierne var der ikke mødepligt - men man ved at man næppe kan gøre karriere som lære eller jurist eller indenfor noget andet fag, hvis man ikke kan finde ud af at møde tiden.
  En jurist ærer i gennemstudiet og i efter studiet at skulle argumenter for deres synspunkt, men at påstå argumentation skal være sagligt orekommer noget underligt - hvis du er advokat er det en af de mest væsentlig ting, du skal have for øje at varetage kiltens eller den sigtedes interesser
  Det er ikke unormal at advokater kan påstå noget der ikke virker jurist holdbarr
  Derfor er det vigtigt at dommerne i deres virke er saglig og upartisk
  Din noget besynderlig påstande om psykolog i faget psykologi har jeg svær ved at genkende eller det kan være jeg overset set det, men hvis man påstår noget,,så burde man refererer sin kilde.
  Jeg havde efter en korrespondance med dig et positivt indtryk af dig, men jeg ville nok have haft betænkeligheder ved, hvis mine famile eller venner, havde haft dig som lærer , fordi du har overfor mig vist, at du er medløbere og istand til at forsøge at moppe og sætter dig ikke ordentlig ind i tingene, men jeg håber virkelig at jeg enten har misforstået eller ikke fortolket din påstande er korrekt.
  Du og dine kampfæller faldt fuldstændig i mit forsøg, at i der er så Pro EU ville gå fuldstændig i selvsving, hvis jeg skrev verdensborgere for det går direkte i mod Jeres over nationalistiske ønsker, og jeg blev tilfulde bekræftede i det
  Jeg under mig over at man ikke tør skrive sit fulde navn.
  Du ønskes en god dag

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger, lærer og psykolog

  Referencer

  Til Kim Nielsen jfr efterlyste referencer:
  Som en overbygning på læreruddannelsen læste jeg efterfølgende psykologi på DPU. Danmarks Pædagogiske Universitet.
  Iøvrigt er en persons adfærd og egenskaber i min optik vigtigere end personens sociael- og uddannelsesmæssige status.
  Ikke mere herfra. da debatten er gledet af sporet...væk fra temaet.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  I.R.Bertelsen svar

  Jeg kan ikke laste dig, hvis jeg har formuleret mig på en måde så du ikke forstod det men jeg har svært ved at de det skulle være tilfælde.
  Hvid jeg påstår noget jurdisk så skulle jeg gerne henvise til kilder der kan underbygge det - det er ikke en kilde at skrive at jeg f.eks. tog min kandidatgrad på Københavns universitet
  Du påstår noget, som du angiver at have lært i psykologi, for mig lyder det ikke sandsynligt, men jeg kan have taget fejl eller ikke stødt på den litteratur, der skriver det, som du påstår, derfor burde ikke svært for dig at oplyse
  kilden med side antal
  Det er klogt også at vurdere mennesker på grund af adfærd og egenskaber, og ddt har jeg også gjort i forhold til.
  Du fremstår i mine øjne som medløbere og gerne ville forsøge dig med mopning selv om du skriver du er modstandere af mopning.
  Du sætter dig ikke ind i tingene og skriver belærrne om noget du ikke har kendskab til og du prøver at bære brande til målet.
  Det er naturligvis ikke fair på grund af vores korrespondance og din adfærd over for mig, at udtale mig om dine egenskaber på et så et simpelt grundlag.
  Ligesom du ikke er i stand til at udtale dig om min adfærd og egenskaber.
  For mig er det også fuldstændig ligegyldig hvad du mener, tror om min person bare jeg ved at jeg kan se mig selv i spejlet - og det kan jeg, fordi jeg står ved mine holdninger og ikke forsøger at skjule min identitet ved kun at bruge bogstaver om mit fornavn og jeg er ikke medløber og jeg ikke kun en der taler om solidaritet men har brugt min jurdisk viden som har været tilgavn for nogle