Analyse af 
Christoffer Lund-Hansen

Kan erhvervslivet vinde kapløbet om hænderne i valgkampen?

Trods den verserende energikrise bliver mangel på arbejdskraft det største tema for erhvervslivet i valgkampen. Landets virksomheder har med succes fået banket emnet ind på toppen af politikernes dagsorden, men det er ikke nok. Erhvervslivet skal nemlig også vinde konkurrencen med den offentlige sektor om de dyrebare hænder. 

Erhvervslivet efterspørger løsninger på de massive rekrutteringsudfordringer. Mette Frederiksen og Søren Pape Poulsens partier har leveret deres bud i form af 2030-planer, mens Jakob Ellemann-Jensens Venstre har endnu ikke har præsenteret sin 2030-plan. Arkivfoto.   
Erhvervslivet efterspørger løsninger på de massive rekrutteringsudfordringer. Mette Frederiksen og Søren Pape Poulsens partier har leveret deres bud i form af 2030-planer, mens Jakob Ellemann-Jensens Venstre har endnu ikke har præsenteret sin 2030-plan. Arkivfoto.   Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Valgkampen er begyndt. 

Foran os venter fire hektiske uger, og her bliver ét tema altdominerende for landets virksomheder:

Manglen på kvalificeret arbejdskraft.

Udfordringen blev indkapslet af DI-bossen Lars Sandahl Sørensen på erhvervsorganisationens topmøde i slutningen af september

"Vi må løse den altoverskyggende udfordring, som er mangel på arbejdskraft," lød det fra topchefen.

Da Altinget mødte erhvervsbossen efterfølgende, var han dog mere optimistisk anlagt.

For på trods af de nødvendige reformer er udeblevet fremhævede han, at alle statsministerkandidaterne adresserede manglen på arbejdskraft som hovedelement i deres respektive taler den dag i Royal Arena. 

"Det er fordi, at det er helt oppe øverst på agendaen. Hvis det ikke var det, ville det også være uansvarligt. Man kan ikke være statsministerkandidat, hvis man ikke har løsningsforslag til en af de mest strukturelle alvorlige ting, vi står over for," lød det.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00