Pensions- og forsikringsboss i opråb til politikerne: ”Vores velfærdsmodel eroderer”

Vi har erkendt, at klimakrisen kræver nytænkning, men der ikke skabt en fælles politisk erkendelse af, at det samme er nødvendigt på velfærdsområdet. Det mener F&P-topchef, der opfordrer politikerne til at gentænke indretningen af velfærdsstaten med nye reformer. "Vi er på vej ind i den perfekte storm," lyder det.

Kent Damsgaard, topchef i F&P, mener, at det er på tide at gentænke strukturerne den danske velfærdsmodel. 
Kent Damsgaard, topchef i F&P, mener, at det er på tide at gentænke strukturerne den danske velfærdsmodel. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Vi står i problemernes årti.

For den danske velfærdsmodel er under pres, og politikerne har ikke været i stand til at finde løsningerne. 

Udfordringerne kræver nemlig en grundlæggende gentænkning af, hvordan velfærdsstaten er indrettet. 

Sådan lyder den barske analyse fra Kent Damsgaard, topchef i Forsikring & Pension (F&P).

"Vores velfærdsmodel eroderer, så vi bliver nødt til at gøre noget for at redde den. Vi står over for strukturelle velfærdsændringer. Der er strukturer i vores velfærdssystem, som ikke kan fortsætte. Det er der ikke skabt en fælles politisk erkendelse af," siger Kent Damsgaard.  

Han peger på, at antallet af plejekrævende ældre vil stige massivt i de kommende år samtidig med, at de ældre har nået et velstandsniveau, hvor man har forskellige behov, og derfor stiller betydeligt højere krav til at kunne vælge ting til og fra.

"Det udfordrer den universelle danske velfærdsmodel helt vildt. Vi har erkendt, at klimakrisen kræver, at vi gør nogle ting helt anderledes, men det er ikke erkendt på samme måde med vores velfærdsproblemer. Der er vi på vej ind i den perfekte storm," siger Kent Damsgaard.

{{toplink}}
Læs også

Ifølge Kent Damsgaard er arbejdsudbudsreformer en nødvendig del af løsningen, men forsikrings- og pensionsbossen mener, at der er et alt for ensidigt politisk fokus på de klassiske arbejdsudbudsreformer, som virkede engang. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024