Kommentatorer: Løkkes parti kommer i Folketinget - spørgsmålet er, om han erobrer midten i dansk politik

Med en velsmurt maskine vil Løkke vende om på hælen og slå døren til dansk politik ind igen. Ifølge en politisk kommentator er der plads til et midtsøgende projekt, som det Løkke varmer op til at lancere. Altingets magasinredaktør er mere skeptisk.

Lars Løkke Rasmussen på vej på talerstolen under grundlovsdemonstrationerne som følge af minksagen i efteråret. Nu er han på vej med et nyt parti.
Lars Løkke Rasmussen på vej på talerstolen under grundlovsdemonstrationerne som følge af minksagen i efteråret. Nu er han på vej med et nyt parti.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas ArpChris LehmannKatrine Falk Lønstrup

Til næste folketingsvalg vil Lars Løkke Rasmussens nye parti være på stemmesedlen, og det skal også nok blive valgt ind i Folketinget.

Det vurderer to politiske kommentatorer over for Altinget.

Men partiet mangler stadig flere kandidater for at gøre det til andet end et “one-man-show", og det er derfor blandt andet Løkkes evner som “samfundssnedker”, der skal overbevise vælgerne om at gøre den tidligere statsminister og V-formand til kongemageren i dansk politik, lyder konklusionen.

Det taler omvendt imod Løkkes muligheder, at han kæmper med sin troværdighed og har tendens til at være uorganiseret.

Det vurderer Michael Kristiansen, der er politisk kommentator og tidligere særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen. Han medgiver dog, at den organisation Løkke har sat op til at sparke døren ind til midten af dansk politik tøjler hans svagheder.

“Den professionelle organisation med det nye projekt tror jeg i høj grad skyldes nogle af de mennesker, han har omkring sig. Han har virkelig nogle strukturtyper som Jeppe Søe og Jakob Engel-Schmidt, der hjælper ham, og det er godt for ham,” siger Kristiansen.

Du kan læse mere om organisationen, Lars Løkke har bygget her.

Det giver plads til en midtsøgende liberal politik og til én, der kommer og spørger, om vi ikke skal tage det stille og roligt.

Michael Kristiansen
Politisk kommentator

Med sit kommende parti vil Lars Løkke gerne erobre midten i dansk politik og facilitere et tættere samarbejde hen over midten, der kan stække både højre- og venstrefløjens indflydelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00