Konservative om forskellen på Pape og Ellemanns erhvervspolitik: "Vi går længere end Venstre"

K prioriterer flere penge til erhvervspolitikken, mens V prioriterer den offentlige sektor. "Det offentlige forbrug skal vokse i takt med det demografiske træk og dermed sikre, at der er råd til, at der kommer flere børn og ældre," mener V-erhvervsordfører. K vil derimod sænke selskabsskatten. 

Både Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, og Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, stiller op ved det kommende folketingsvalg, der afholdes 1. november. 
Både Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, og Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, stiller op ved det kommende folketingsvalg, der afholdes 1. november. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Både Venstre og Konservative stiller med en statsministerkandidat i valgkampen. 

Men hvordan kommer det egentlig til at kunne mærkes på erhvervspolitikken, om det bliver Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen, som rykker ind på statsministerkontoret efter valget?  

"Konservative lægger op til en lavere vækst i det offentlige forbrug, så partiet har noget mere økonomi og penge til rådighed, som vi ikke har," siger Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre. 

Det skyldes, at Venstre prioriterer økonomien anderledes. 

"Det offentlige forbrug skal vokse i takt med det demografiske træk og dermed sikre, at der er råd til, at der kommer flere børn og ældre," siger Torsten Schack Pedersen. 

Konservative er derimod klar til at prioritere erhvervspolitikken i højere grad.

"Vi går længere end Venstre," lyder det fra Mona Juul, erhvervsordfører for Konservative. 

Generelt er vi jo mere optaget af at lette skatten i bunden end i toppen, og lade pengene følge det demografiske træk.

Torsten Schack Pedersen
Erhvervsordfører for Venstre

Hvilke konkrete forskelle er der så?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024