Kunstdebatter, landskampsoptakt og talkshow: Disse arrangementer ser tre folkemødedeltagere frem til

Før Folkemødet bliver skudt i gang, giver Jens Rohde, Peter Skaarup og Stine Bosse deres bud på, hvad der er værd at holde øje med. Se højdepunkterne fra deres program her.

Jens Rohde (KD) ser frem til tech-talkshow med sin tidligere partifælle fra Radikale - EU-kommisær Margrethe Vestager, her ved et arrangement på Folkemødet i 2017.
Jens Rohde (KD) ser frem til tech-talkshow med sin tidligere partifælle fra Radikale - EU-kommisær Margrethe Vestager, her ved et arrangement på Folkemødet i 2017.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Selvom årets Folkemødet bliver i en neddroslet version - sammenlignet med tidligere år - bliver det med et hektisk program fra både Allinge og København.

Folkemødet finder sted fra torsdag 17. til lørdag 19. juni. 

Derfor har Altinget bedt tre folkemødedeltagere om, at udpege nogle arrangementer, som de personligt ser frem til.

Jens Rohde glæder sig til flere debatter om kultur og kunst, Peter Skaarup til debat om udlændingepolitik og fodboldquiz, mens Stine Bosse fremhæver et arrangement om den blandede skole.

Få overblik over højdepunkterne fra deres folkemødeprogram her:

Jens RohdeJens Rohde, folketingsmedlem for Kristendemokraterne

Va mæ kulturen? - Torsdag eftermiddag på Hovedscenen

"Udover Danmark-Belgien - som jo er Folkemødets vigtigste arrangement – så vil jeg gerne se 'Va mæ kulturen,' hvor en række kulturpersonligheder skal diskutere med blandt andre kulturminister Joy Mogensen og Dansk Folkepartis kulturordfører Morten Messerschmidt."

Tech-talkshow - Fredag eftermiddag på Hovedscenen

"Om fredagen skal jeg se 'tech-talkshow' med Margrethe Vestager, Anders Krab-Johansen og Martin Ruby fra Facebook."

Mit første møde med kunsten - Lørdag formiddag på Hovedscenen

"Kulturen og kunsten spiller en alt for lille rolle i dansk politik, og jeg ser det jo sådan, at kultur og kunst, det er det, der driver os. Det er også derfor, at det er så spændende at høre, hvad det er, der driver Mai Villadsen og Kristian Thulesen Dahl. Du kan altid spejl folk gennem kunsten og kulturen, og det fortæller altid helt vildt meget både om det samfund, vi lever i, men også om de folk du står over for. Alle politikere holder skåltaler om kulturen, men budgettet er jo latterligt lille. Det resonansrum og det spejl, som kulturen giver os, det er for lavt prioriteret i politik. Jeg synes faktisk også, at det er for lavt prioriteret på Folkemødet, så det er de arrangementer, jeg vil gå efter."

Peter SkaarupPeter Skaarup, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti

Vejen til mere diversitet på fremtidens arbejdsmarked - Torsdag formiddag på Hovedscenen

"Jeg ser, udover de debatter som jeg selv deltager i, frem til debatten 'Vejen til mere diversitet på fremtidens arbejdsmarked,' hvor Le Gammeltoft blandt andet har Pia Kjærsgaard med i debatten. Vi er nok uenig i selve debattens grundpræmis, men det er stadig et vigtigt emne for Dansk Folkeparti. Derudover er det altid spændende at se de unge kræfter til DM i debat."

De næste 10 års udlændingepolitik - Torsdag klokken 15 på Partiscenen

"Debatten 'De næste 10 års udlændingepolitik' mellem Pia Kjærsgaard, Konservative og Enhedslisten er også dybt interessant for vort lands fremtid. Det glæder jeg mig til at høre argumenter for og imod."

DF varmer op til Danmarks landskamp med fodbold quiz med videre - Torsdag klokken 17 på Partiscenen

"Sidst men bestemt ikke mindst, så holder vi Dansk Folkeparti opvarmingning til kampen mellem Danmark og Belgien med quiz blandt andet - det tror jeg bliver noget der samler, før den så for vort land så vigtige kamp."

Læs også

Stine BosseStine Bosse, formand for Europabevægelsen

Den blandede skole - Utopi eller afgørende prioritet? - Torsdag klokken 12.15 online

"Denne debat er en af tidens vigtigste. Inklusion betyder, at vi blander os og er åbne overfor det utal af muligheder, der gemmer sig i mangfoldighed. Dette kan ske uden på at forlade vigtige principper, som vi har udviklet her gennem mange år."

Politisk debat: Hvordan bliver Danmark verdens bedste land at drive virksomhed i? - Torsdag formiddag på Hovedscenen

"Uden stærke virksomheder ingen velstand og slet ingen velfærd. Helt afgørende debat."

Hvor går grænsen? Deltag i debatten om seksuel chikane - Torsdag klokken 11 online

"Kun gennem samtale kan vi finde de nye balancer. Det vil jeg følge!" 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)









0:000:00