Gense Alex Vanopslaghs tale på Folkemødet: ”Vi er i 2044, og jeg er statsminister”

Om 23 år er Alex Vanopslagh (LA) statsminister med bare 7 ministre på deltid – i hvert fald i den drøm, han præsenterede i sin partiledertale på årets folkemøde.

Caroline Tranberg

ALLINGE: Havet var blæst op, da det torsdag blev Alex Vanopslaghs (LA) tur til at tale på Hovedscenen.

Det samme var retorikken, da Liberal Alliances leder præsenterede sine liberale ord på Folkemødet som en drøm. 

”Vi er i år 2044, jeg er statsminister. Jeg er faktisk lige blevet genvalgt efter 15 år lange år under Mette Frederiksen. Det første, vi gjorde med magten, var selvfølgelige at fjerne de sidste restriktioner. Også selvom Mette Frederiksen og Allan Randrup mente, den tredje bølge var lige på trapperne,” indledte han.

Partilederen fortsatte resten af talen i samme drømmende tone, som blev mødt med grin fra både efterskoleelever og bornholmere.

”Vi har fået vendt tingene på hovedet. I stedet for at lave nye regler og bureaukrati, så gør vi det omvendte. Vi fjerner love, vi fjerner regler, vi fjerner bureaukrati og lader politik fylde meget mindre i danskernes hverdag,” sagde han. 

En drøm om kun 7 ministre – på deltid

Derfor er der også kun brug for 7 ministre i Vanopslaghs drømme-regering i 2044, og de er ansat på deltid.

Én af dem er Ole Birk Olesen, som både er finansminister og overborgmester i København. I drømmen er også Henrik Dahl med på ministerholdet, og ved siden af det har han et job som universitetsrektor.

"Han har lige afsløret den nye buste af sig selv på Nytorv. Den bliver smidt i havnen hvert år for at mindes de år, hvor woke identitetspolitik kom til Danmark," sagde Vanopslagh i talen, og lagde dermed en stikpille til den opblussede debat om identitetspolitik på de danske universiteter.

Se hele talen ovenfor, hvor Vanopslagh også kommer ind på sine drømme om mere privat velfærd, flere unge på erhvervsuddannelserne og lavere skatter.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00