Se hele Frederiksens pressemøde: "Jeg vil utrolig gerne have de sms’er frem, for jeg ved jo, at der ikke er noget om hjemmel"

Statsminister Mette Frederiksen afholdte pressemøde ovenpå de seneste dages historier om sletning af sms'er i minksagen. Se hele pressemødet her.

Andreas WindKristine Korsgaard

Hvis Mette Frederiksens sms'er fra dagene omkring minksagen bliver lagt offentligt frem, vil de ikke blotlægge nogen form for rygende pistol i minksagen, men en skarp tone internt i Statsministeriet.

Det sagde statsministeren ved et pressemøde onsdag aften, hvor hun efter flere dages pres svarede på en række spørgsmål i sagen om, hvorfor og hvornår hun og tre topfolk i Statsministeriet har slettet sms'er fra dagene omkring beslutningen om at aflive alle mink.

"Jeg vil utrolig gerne have de sms’er frem, for jeg ved jo, at der ikke er noget om hjemmel," sagde Frederiksen blandt andet.

Hun oplyste, at det var hendes departementschef, Barbara Bertelsen, der rådede hende til at sætte sin telefon til at slette sms'er automatisk efter 30 dage.

Det skete senest i sommeren 2020, det vil sige nogle måneder før, regeringen besluttede at aflive alle mink. Og Statsministeriet afviser blankt, at sletningen af sms'er har noget med minksagen at gøre.

Havde intet motiv

Mette Frederiksen sagde flere gange, at regeringen ikke havde noget motiv til at handle uden hjemmel eller at skjule det over for offentligheden:

"Vi havde intet motiv. Intet motiv for ikke at oplyse om et manglende hjemmelsgrundlag. Havde jeg vidst det, havde jeg sagt det," sagde hun.

Frederiksen sagde, at det hverken var i strid med nogen regler eller odiøst at slette sms'er. Og hun kritiserede derfor oppositionen for at gå så vidt som til at kalde de slettede sms’er for ”bortskaffelse af beviser og andre udtryk fra krimiserier”.

”Det er helt ved siden af skiven og helt og aldeles uhørt,” sagde Mette Frederiksen.

Se pressemødet i videoen ovenfor eller få overblik over svarene og de fortsat ubesvarede spørgsmål i artiklen her:

Se alle statsministerens svar her: Blev rådgivet til sletning af sms'er før minksagen

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024