Isabella Arendt: Øget arbejdsudbud handler ikke kun om økonomien

Der er for få på det danske arbejdsmarked, og derfor har de få for travlt. Sådan sagde Kristendemokraternes formand Isabella Arendt i sin partiledertale på Folkemødet, hvori hun opfordrede til at øge arbejdsudbuddet for at styrke trivslen på arbejdspladserne.

Emma Qvirin Holst

ALLINGE: Ligesom flere af sine kollegaer valgte Kristendemokraternes formand Isabella Arendt at bruge sin partiledertale på at tale om arbejdsudbuddet.

Men det var ikke de økonomiske fordele, der prægede hendes tale. Den handlede i stedet om de danskere, der ifølge hende mangler kollegaer.

”Et højere arbejdsudbud er afgørende for at få flere kollegaer. Flere til at dele arbejdet mellem sig. Flere til at give omsorg. Flere til at udvikle noget nyt. Når vi er for få på arbejdsmarkedet, har de få for travlt,” sagde hun.

”Elefanten i rummet, når vi taler om arbejdsudbud, og det er vi mange borgerlige, der gør, det handler ikke alene om at få flere mennesker i arbejde. Det handler også om at sikre, at de mange flittige, dygtige og idérige danskere, der er på arbejde, kan holde til det i længden,” tilføjede hun efterfølgende.

Sænk skatten og stop hjemsendelse af flygtninge

Isabella Arendt fremhævede tre tiltag, som hun mener, vil kunne hæve arbejdsudbuddet. For det første skal skatten på arbejde sænkes for alle. For det andet skal der gives adgang til mere udenlandsk arbejdskraft.

”Og så skal vi først og fremmest sikre, at vi ikke sender dygtige og velintegrerede mennesker ud af vores land som følge af et ræs mod bunden i en helt unødvendig stram udlændingepolitik,” sagde KD-formanden med henvisning til blandt andet regeringens beslutning om at hjemsende syriske flygtninge.

De økonomiske greb skal dog suppleres af andre tiltag, der skal bekæmpe stress.

”Vi skal også sikre hurtig hjælp i psykiatrien og sundhedsvæsenet, når man mærker de første tegn på stress,” sagde Isabella Arendt.

Gense talen ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Fhv. partiformand (KD), fhv. folketingskandidat (K)
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

0:000:00