Thulesen advarede danskerne: Sammenhængskraften er under pres

Kristian Thulesen Dahl erklærede sig i sin partiledertale stolt over danskernes sammenhold og samfundssind, men advarede samtidig om, at indvandring kan slå det i stykker. Se hele talen her.

Daniel Bue Lauritzen

ALLINGE: Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, så både tilbage og frem i tiden, da han lørdag eftermiddag holdt sin partiledertale på folkemødet. 

Tilbage på de seneste år, hvor først terrorangrebet på Krudttønden i København, så coronakrisens massive jerngreb om samfundet og senest landsholdsprofilen Christian Eriksens hjertestop i Parken har sat danskerne alvorligt på prøve.  

Men det var reaktionen på begivenhederne, der var det vigtigste fællestræk for dem, mente Thulesen Dahl.

I alle tre situationer har danskerne udvist en stærk sammenhængskraft, stort samfundssind og sammenhold, lød det fra partilederen.

”Vi rykkede sammen, da det gjaldt,” sagde han fra hovedscenen i Allinge.

Varer det ved?

Det er dog ikke givet, at sammenholdet mellem danskerne vil vare ved for evigt, advarede Kristian Thulesen Dahl i talen.

”Det spørgsmål, vi bliver nødt til at stille, og et folkemøde, mener jeg, er det rette sted, er, om det også vil være sådan om 30, 50 eller 100 år,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han er bekymret for, at indvandring over de kommende årtier vil slå en kile ned mellem danskerne.

Hans bekymring bunder i det hastigt voksende befolkningstal i Afrika og Mellemøsten, som kombineret med stigende temperaturer vil øge presset på de ydre grænser.

”Flere og flere vil søge til Europa, herunder Danmark. Klimaændringer vil øge ønsket om migration hos mange mennesker i verden,” sagde Thulesen Dahl.

Og hverken EU eller de internationale konventioner kan beskytte Danmark mod de udfordringer, advarede han. Tværtimod. 

”Mit svar er, at vi insisterer på respekten for Danmark som nation. Vores grænser. Vores beslutningsret. Og ja, det handler i høj grad om, hvilken indvandringspolitik man fører,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Du kan se eller gense hele talen i toppen af artiklen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024