Gense Papes partiledertale: ”Det var 11.000 arbejdspladser på syv minutter"

Der var ét klart budskab i Søren Pape Poulsens (K) syv minutter lange tale: Hvis vi skal have råd til velfærd i fremtiden, skal der skabes flere jobs. Se talen og få overblikket over, hvilke 11.000 mennesker der skal i arbejde.

Caroline Tranberg

Værten klappede ham ind under tilnavnet ”Viborgs messias”, da det lørdag var blevet Konservatives formand, Søren Pape Poulsens, tur til at holde sin partiledertale på årets Folkemøde.

Han indledte med at love publikum, at talen vil bringe de 11.000 mennesker, som Socialdemokratiet ifølge ham har hevet ud af arbejdsmarkedet, tilbage i job.

”Inden den her tale er overstået, vil jeg have fortalt jer, hvordan vi får de 11.000 mennesker tilbage i arbejde – og endda helt uden at rulle Arne-pensionen tilbage," lød det fra formanden, som gik i gang med at remse sine gode idéer op:

  • Han vil skrue bistanden til nyuddannede akademikere ned, så flere kommer "ud af starthullerne": 3.900 i arbejde
  • Han vil give landets folkepensionister lov til at arbejde alt det, de vil, uden at blive trukket i folkepension: 1.500 i arbejde
  • Han vil møde alle kontanthjælpsmodtagere som jobparate: 2.200 i arbejde
  • Han vil samarbejde med virksomhederne, så unge mennesker, der aldrig fuldfører en uddannelse, kan prøve at komme på en arbejdsplads: 1.000 i arbejde
  • Han vil rydde op i dyre ordninger, for eksempel vil de afskaffe den grønne check for folke- og førtidspensionister: 1.000 i arbejde
  • Han vil gå til forhandlinger i ydelseskommissionen med målet om, at overførselsindkomster skal reguleres mindre, og at folke- og førtidspensionister skal være undtaget: 1.300 i arbejde
  • Han vil lette skatten på arbejde via beskæftigelsesfradraget: 1.500 i arbejde
  • Han vil sænke skatteloftet til maks 50 procent efter arbejdsmarkedsbidrag: 1.100 i arbejde

I alt giver planen 13.500 flere i arbejde

Der var ét klart budskab i Søren Pape Poulsens syv minutter lange tale: Hvis vi skal have råd til velfærd i fremtiden, skal der skabes flere jobs. Men til slut skulle regeringen også have en opsang.

”Det er nu, vi skal stoppe regeringens forbrugskurs. Det er nu, vi skal tilbage på den økonomisk ansvarlige kurs,” afsluttede han.

Se hele talen i videoen ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00