Lizette Risgaard går på selvvalgt orlov — afløser er på plads

Formand for Fagbevægelses Hovedorganisation, Lizette Risgaard, går på selvvalgt orlov, mens en ekstern advokatundersøgelse om upassende og krænkende adfærd står på. Næstformand Morten Skov Christiansen overtager i stedet tøjlerne. 

FH's formand, Lizette Risgaard, går på selvvalgt orlov, mens en ekstern advokatundersøgelse skal granske i beskyldninger om upassende og krænkende adfærd fra hendes side.
FH's formand, Lizette Risgaard, går på selvvalgt orlov, mens en ekstern advokatundersøgelse skal granske i beskyldninger om upassende og krænkende adfærd fra hendes side.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Når der skal synges for på arbejderbevægelsens kampsange 1.maj rundt om i landet, så bliver det ikke med den krænkelsesanklagede formand for FH, Lizette Risgaard, i spidsen. 

Efter en række forbund i løbet af fredag og lørdag formiddag med Dansk Socialrådgiver som det seneste eksempel, trak støtten til den ombruste formand, har hun nu valgt at gå orlov, mens man i fagbevægelsen venter på resultatet af en ekstern advokatundersøgelse af formandens krænkende adfærd. 

Det skriver hun i en mail, som flere medier og herunder TV 2 er kommet i besiddelse af. 

"Jeg kan konstatere, at flere af jer (forbundsformænd, red) enten har haft eller har møder med jeres organisationer, og at flere af jer allerede har meddelt, at I ikke venter på resultatet, som vi ellers aftalte på FU-mødet (forretningsudvalget) i morgen," skriver Lizette Risgaard ifølge TV 2 og fortsætter: 

"Dermed kommer jeg jo til at stå i vejen for vores meget vigtige arbejde, både 1.maj og indtil undersøgelsen er færdig. Derfor træffer jeg nu beslutning om at gå på selvvalgt orlov."

Den selvvalgte orlov træder i kraft med øjeblikkelig virkning, skriver TV 2.

Af den årsag har FH-formanden også aflyst alle sine planlagte arrangementer på arbejdernes internationale kampdag 1. maj. 

Stedfortrædende formand på plads

Til Berlingske oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), at næstformand Morten Skov Christiansen indtræder som fungerende formand i fraværet af Lizette Risgaard.

Samme Morten Skov Christiansen kunne fredag formiddag ved FH's hovedkvarter på Islands Brygge i København fortælle, at Lizette Risgaards upassende adfærd skal granskes i den føromtalte eksterne advokatundersøgelse. 

Læs også

Advokatundersøgelsen skal særligt belyse to aspekter af Lizette Risgaards krænkelsessag: Konkret, hvad der er foregået i episoderne om krænkelser samt hvordan FH selv har håndteret sagerne. 

Det blev aftalt på et hasteindkaldt møde i FH's magtfulde forretningsudvalg, der tidligt fredag morgen var samlet på Islands Brygge for at drøfte de sager, som Berlingske og Ekstra Bladet i samarbejde bragte i spalterne torsdag aften.

Flere fagforbund trækker støtte 

Morten Skov Christian understregede til pressen fredag formiddag, at der var opbakning i forretningsudvalget til, at Lizette Risgaard skulle fortsætte som formand. 

Den påstand blev dog senere fredag udfordret, da flere fagforbund anført af HK-formand, Anja C. Jensen trak sin støtte til FH-formanden.

Senere fulgte Teknisk Landsforbund, Kost- og Ernæringsforbundet samt Danmarks Lærerforening i kølvandet på HK's udmelding og trak ligeledes støtten. Lørdag formiddag trak Dansk Socialrådgiverforening også sin støtte til Lizette Risgaard. 

Artiklen er opdateret efter nyheden om, at Dansk Socialrådgiverforening meddelte, at man trækker støtten til FH-formanden lørdag formiddag. 

Læs også

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

Morten Skov Christiansen

Formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
elektronik mekaniker (Frederiksberg Teknisk Skole 2003)

Anja C. Jensen

Forbundsformand, HK Danmark
Hotelreceptionist

0:000:00