LO-forhandlere til forligsmanden: Udskyd konflikten

OK18: Alt skal være afprøvet, inden Danmark bliver sendt ud i en storkonflikt. Derfor opfordrer LO-forhandlerne til, at forligsmanden giver parterne to uger mere til at nå hinanden.

"Det
kan godt være, at det ikke lykkes, men så har vi gjort vores
yderste," siger Ellen Lykkegård til Altinget som begrundelse for, hvorfor LO-forhandlerne opfordrer forligsmanden til at udskyde konflikten igen. 
"Det kan godt være, at det ikke lykkes, men så har vi gjort vores yderste," siger Ellen Lykkegård til Altinget som begrundelse for, hvorfor LO-forhandlerne opfordrer forligsmanden til at udskyde konflikten igen. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Selvom det er svært at se de helt store åbninger i forhandlingerne, skal alle muligheder udtømmes.

Derfor opfordrer LO-forhandlerne til, at forligsmanden udsætter konflikten igen.

Sådan lyder det fra Ellen Lykkegård, gruppeformand i 3F offentlig, og Dennis Kristensen, formand for FOA.

”Der står rigtig meget på spil, hvis Danmark kastes ud i en storkonflikt. Det forpligter os til at udtømme alle muligheder for at nå til enighed,” siger Ellen Lykkegård til Altinget.

Mandag morgen udtalte Dennis Kristensen til TV 2, at det bliver svært for parterne at nå hinanden inden for det næste døgn, men at det ikke udelukker en aftale, hvis parterne får mere tid til at forhandle.

”Vi har trods alt set, at arbejdsgiverne har bøjet sig, det skal de anerkendes for. Vi har også bøjet os. Så er det simpelthen for brandærgerligt, hvis vi ikke bare kan få det sidste på plads og dermed få dét, der kunne blive til et samlet forlig,” siger Dennis Kristensen til TV 2.

Ifølge TV 2 har man i det andet lønmodtagerforbund FTF ikke besluttet, hvad man vil anbefale forligsmanden. Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen understreger over for TV 2, at det ikke skal ses som udtryk for splittelse i fagbevægelsen, og at de stadig står sammen om musketereden.

Udmeldingen fra Dennis Kristensen og Ellen Lykkegård kommer oven på 21 timer lange forhandlinger på det kommunale område, hvor parterne gik hver til sit mandag morgen dog uden at have landet en aftale. Udtalelserne til medierne skal også ses som et forsøg på at lægge internt pres på de øvrige lønmodtagerrepræsentanter for at nå til enighed om en aftale.

KL afventer næste runde
KL vil endnu ikke sige, om de mener, at der er grund til at udskyde konflikten. Her vil man først og fremmest fokusere på de forhandlinger, der er varslet tirsdag klokken 14. 

Mange fra lønmodtagersiden er allerede igen trukket i arbejdstøjet og har klokken 10.00 genoptaget forhandlingerne på det regionale område. Ifølge Ellen Lykkegård er den første runde i forhandlingerne forløbet fredeligt.

Tirsdag er sidste chance for at lande en aftale, inden forligsmanden enten skal kaste håndklædet i ringen eller udskyde konflikten endnu en gang.

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dennis Kristensen

Fhv. forbundsformand, FOA
portør (Amtssygehuset i Herlev 1976)

Ellen Lykkegård

Fhv. gruppeformand, 3F (Den Offentlige Gruppe)
realeksamen (Lem Centralskole)

Grete Christensen

Fhv. formand, Dansk Sygeplejeråd
sygeplejerske (Holbæk Sygeplejeskole 1981)

0:000:00