Ekspert: Tv-klip med fagboss kan få indflydelse på strid om betalt frokost 

OK18: Den nye strid om retten til betalt frokostpause for de ansatte på seks skoler ender nu i en faglig voldgift. Og her kan det spille ind, hvad de statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, sagde til pressen, da overenskomstaftalen landede i foråret, vurderer ekspert.

Da topforhandler for de statsansatte Flemming Vinther i slutningen af april forklarede på TV 2, hvad den nye overenskomstaftale går ud på, sagde han noget, han i dag gerne ville have formuleret anderledes.

Han forklarede nemlig blandt andet, at parterne var blevet enige om en aftale, der omfatter alle statsansatte, ”der havde spisepausen i forvejen”.

Og dén formulering kan godt blive brugt imod ham, når den nyopblussede diskussion om en gruppe skoleansattes frokostpause skal afgøres ved en faglig voldgift.

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, Mikkel Mailand, over for Altinget.

"Den slags udtalelser kan godt spille ind," siger han.

Konkret handler den nye uenighed om seks erhvervsskoler og gymnasier, som afskaffede de ansattes betalte frokostpause, allerede inden overenskomstaftalen faldt på plads i foråret.

Derfor er lønmodtagerne og staten nu uenige om, hvorvidt de ansatte på disse skoler er omfattet af den ret til betalt frokostpause, som den nye overenskomst skulle sikre.

Arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand vurderer, at Flemming Vinthers udtalelse til TV 2 kan blive brugt som bevismateriale i sagen.

Men, siger han: ”Det vigtige er dog, hvordan formuleringerne er i selve overenskomsten. Men jeg går ud fra, at det også kan få en betydning, hvis man kommer med den slags udtalelser, for det viser, at der kan have været en anden forståelse af det tidligere end den, der nu bliver lagt frem."

Men hvad mener Flemming Vinther selv om sin udtalelse til TV 2? Det kan du læse i den fulde artikel på Altinget: arbejdsmarked.

Forrige artikel Vagtskifte i Tuborgfondet: Anne-Marie Skov går fra direktør til formand Vagtskifte i Tuborgfondet: Anne-Marie Skov går fra direktør til formand Næste artikel Sådan skal EU’s klimaregnskab gå i nul Sådan skal EU’s klimaregnskab gå i nul