Løkke: Det er et stærkt hold

NY REGERING: Nu kan det politiske arbejde i Danmark begynde igen, lyder budskabet fra den nye trekløverregering. Se hele ministerlisten her.

Danskere har trodset den bidende novemberkulde og er mødt op på Amalienborg Slotsplads for at hilse på Danmarks nye trekløverregering.

Til lyden af ungdomspartiernes velkendte frase; ”Danmark har fået en borgerlig-liberal regering”, går dørene op til Amalienborg, og ud kommer den nye 22-mand store regering. (Se hele listen i faktaboks.)

Læs også: Her er Løkkes nye ministerhold

Og det er et stærkt hold, hvis man skal tro statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han præsenterer den nye regering sammen med de to nye frontfigurer, udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

”For en uge siden, da jeg stod på landsmødet i mit eget parti, var det politiske landskab frosset til. Nu står vi her, solen skinner, og vi har fået en ny trekløverregering. Det er en stærk regering, og det er også et stærkt hold,” siger Lars Løkke om sin nye regering og tilføjer:

”Ni kvinder, 13 mænd, unge og lidt ældre – alle sammen dedikerede, rutinerede og klar til at løfte den opgave, vi skal tage fat på nu.”

Flere mandater giver styrke
Statsministeren inviterede for en uge siden Liberal Alliance og Konservative med i regering i et forsøg på at løsne det politiske klima op. Liberal Alliance havde igennem et års tid truet med at hive tæppet væk under V-regeringen, hvis der ikke kom topskattelettelser. Men den trussel er nu glemt til fordel for ministerposter til Liberal Alliance.

Læs også: Løkke om ny VLAK-regering: Et ambitiøst regeringsgrundlag

De tre partiledere er også overbevist om, at Danmark er bedre tjent med en større regering, hvor der kun skal findes flertal med et andet parti.

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at for Danmark er det en fordel, at vi har en stærkere regering, som dækker over flere mandater, og som i sine samarbejdskonstellationer ikke har brug for at være enig med tre andre partier for at nå et flertal, men i visse situationer kan nøjes med et,” siger Lars Løkke.

Hjort i en ny rolle
De nye ministre bliver modtaget af glade tilråb og flag, og der kunne spores store smil hos næsten dem alle, mens de finder tid til at vinke til deres bekendte blandt tilskuerne.

Dog er der en, der slentrer ud fra Amalienborg et lille stykke efter resten af holdet. Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har været nødt til at afgive sit Finansministerium til Kristian Jensen (V) og i stedet blive forsvarsminister. Selvom han beholder sin plads i regeringens magtfulde koordinationsudvalg, er der ikke noget smil at spore hos ham under præsentationen af regeringen.

Fire Venstre-ministre nåede aldrig til Amalienborg, da de som følge af regeringsudvidelsen ryger ud af regeringen.

Det drejer sig om tidligere kulturminister Bertel Haarder, tidligere forsvarsminister Peter Christensen, tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard og tidligere transportminister Hans Christian Schmidt.

”Det tungeste for mig i den her proces har været at sige farvel til fire Venstre-folk, som har løst deres opgave til UG med kryds og slange, men det er de omstændigheder, der følger med, når vi skal udvide regeringen,” siger Løkke om sin afsked med ministrene.

 

 

 

Forrige artikel Sådan flytter Løkke rundt på ressortområderne Sådan flytter Løkke rundt på ressortområderne Næste artikel Departementschef: Velkommen til Jensen og Slotsholmens dyreste dame Departementschef: Velkommen til Jensen og Slotsholmens dyreste dame
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.