Løkke opgiver en samlet aftale om 2025-planen

UDSKUDT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskyder nu forhandlingerne om en samlet 2025-plan for i stedet at satse på en aftale om finansloven.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Anders Jerking

Fronterne internt i blå blok er frosset så meget fast, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu på ubestemt tid udskyder forhandlingerne om en samlet 2025-plan.

I stedet vil han i første omgang forsøge at lande aftaler om næste års finanslov og om PSO-afgiften og ejendomsvurderingerne. Det fortæller han til DR.

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at dansk politik har været frosset ned i en periode. Vi fremlagde en meget ambitiøs plan – både en finanslov og også en 2025-plan – der med et greb skulle løse en række problemer, Danmark står over for i de kommende år,” siger Løkke til DR og fortsætter:  

”Vi satte rigtig meget op på bordet, kan man sige. Vi troede, der var noget for enhver smag. Det har der også været, men folk har haft mere travlt med stirre sig blinde på det, man ikke kunne lide. Derfor må man bare konstatere, at med det tidspres, vi har, kan det ikke lade sig gøre at komme i mål. Og jeg synes, at vi skal komme i mål.”

I de seneste måneder har partierne i blå blok skændtes om især topskattelettelser. Liberal Alliance har gjort det til et ultimativt krav, at topskatten sænkes for alle – også for dem med de største indkomster, mens DF modsat har stillet et ultimativt krav om, at en sådan topskattelettelse ikke gennemføres.

Det er i denne fastlåste situation, at Løkke nu har besluttet at rette fokus mod finansloven og de hastede sager med PSO-afgift og ejendomsvurderinger.

Først når disse aftaler er i hus, vil forhandlingerne om de resterende dele af 2025-planen blive genoptaget, oplyser Løkke, som i dag har orienteret de øvrige partiledere i blå blok om sine planer.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, siger til Berlingske, at Løkkes beslutning er en "fremragende idé", men han understreger, at LA's krav om topskattelettelser stadig skal opfyldes inden jul, hvis ikke partiet skal stille et mistillidsvotum, som kan vælte regeringen.  

Også DF-leder Kristian Thulesen Dahl og Konservatives leder, Søren Pape, bakker Løkkes beslutning op. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024