Regeringen vil sænke skatten i ny 2025-plan

2025-PLAN: Skattelettelser i både top og bund er en del af regeringens nye 2025-plan. Pengene skal findes ved reformer og ved at øge det økonomiske råderum.

Regeringen lægger op til at øge det økonomiske råderum til 50,6 milliarder kroner med det formål at få 15 milliarder kroner mere at lune sig på i 2025.

Det fremgår af regeringens nye 2025-plan med navnet ”Vækst og Velstand 2025”, som DR er kommet i besiddelse af forud for offentliggørelsen tirsdag.

Reformer og fortsat skattestop
For at få fingrene i de ekstra milliarder vil regeringen gennemføre en række reformer, som den økonomiske plan ifølge DR ikke kommer med konkrete forslag til.

Derudover vil regeringen fortsætte skattestoppet frem til 2025. Det vil give en reserve på 33,5 milliarder kroner, som blandt andet skal bruges til uforudsete udgifter, væksttiltag, en styrkelse af danskernes sikkerhed samt skattelettelser.

Regeringen vil ifølge DR sænke skatten i bunden, således at flere danskere får en økonomisk fordel ved at have et job. Samtidig bebuder regeringen, at færre skal betale topskat.

22 milliarder til offentlige investeringer
Samtidig fremgår det af DR’s oplysninger, at regeringen forventer en vækst på 0,3 procent i det offentlige forbrug i alle årene frem mod 2025. Desuden vil regeringen bruge 22 milliarder kroner ekstra på offentlige investeringer.

Foruden 2025-planen fremlægger regeringen et udspil til en ny pensionsreform, som blandt andet vil rumme tiltag, der skal få flere danskere til at blive længere på arbejdsmarkedet.

2025-planen er en opdatering af den økonomiske plan, som Venstre-regeringen fremlagde i august 2016.

Finansminister Kristian Jensen (V), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsenterer 2025-planen i Finansministeriet tirsdag klokken 13.30.

Forrige artikel Forslag: Hr. og Fru skal ud af Folketinget Forslag: Hr. og Fru skal ud af Folketinget Næste artikel Elevorganisationer boykotter Borgerlige Studerende Elevorganisationer boykotter Borgerlige Studerende
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.