Debat

Marie Krarup: Fredens Europa er historieforfalskning

DEBAT: Der er mange falske myter om EU i omløb. To af de mest udbredte er, at EU har skabt fred i Europa, og at samarbejdet giver os mere indflydelse og dermed suverænitet, skriver Marie Krarup (DF).

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Marie Krarup
Forsvarsordfører, Dansk Folkeparti

Det er Nato, og ikke EU, der har skabt fred i Europa siden 1945.

Det er ganske enkelt historieforfalskning at påstå, at EU kan tage æren for freden. Omvendt er EU vokset frem, fordi Nato opretholdt freden via militær afskrækkelse.

EU voksede frem i det fredens drivhus, der opstod under atomparaplyen. De hårde militære magtmidler holdt det aggressive Sovjetunionen på plads. Ondskabens Imperium fik ikke mulighed for at fortsætte sin ekspansion ind i Europa.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

EU kunne derfor fokusere på alt det bløde – det økonomiske og politiske samarbejde – uden at tænke på hård magt i form af militære midler. Det sørgede Nato for. Så vi kan takke Nato for opretholdelsen af suveræniteten i perioden indtil murens fald.

De facto afskaffelse af suveræniteten 
Det sørgelige ved EU er, at EU's formål er at reducere medlemslandenes suverænitet ved at skabe et stadig snævrere politisk samarbejde, som der står i EU's grunddokument, Rom-traktaten fra 1957. Alt det, som Nato sørgede for at opretholde med hårde, militære midler – friheden og selvstændigheden – det har EU arbejdet for at afskaffe med bløde midler.

Vi skal modarbejde de sider af EU, der truer os som et frit, suverænt land.

Marie Krarup (DF)
Forsvarsordfører

Schengen-samarbejdet og den manglende grænsekontrol er en de facto afskaffelse af suveræniteten. På kort sigt er det kun suveræniteten, der er truet af Schengen, men på langt sigt er det selve vores frihed og vores mulighed for at opretholde demokratiske systemer. For demokratiske systemer kan kun opretholdes i lande, hvor befolkningen er indstillet på frihed.

Hvis en stadig større del af befolkningen ikke ønsker frihed, kan vi ikke forvente, at de vil bakke op om et frit system. Og Schengen fratager os som bekendt muligheden for at kontrollere, hvem der rejser ind i vores lande. Det er meget farligt i en folkevandringstid som vores. Dermed kan vi ikke få stoppet illegal indvandring, og vi kan ikke afvise grundløse asylansøgere ved grænsen.

EU er det falske Europa
EU kan give os et nyttigt økonomisk samarbejde. Det skal vi være glade for. Men vi skal modarbejde de sider af EU, der truer os som et frit, suverænt land. Det er som nævnt først og fremmest den manglende grænsekontrol, men det er også forsøgene på at opbygge en fælles-europæisk identitet og en ensretning af vores politiske liv og landenes udenrigspolitik.

EU burde som Nato bygge på en alliance af suveræne lande. Det som Charles de Gaulle kaldte ”fædrelandenes Europa”. EU er det falske Europa, der forsøger at kvæle det særlige ved Europa – de mange frie nationalstater.

EU bør reformeres til at respektere suveræniteten og til kun at beskæftige sig med økonomisk samarbejde på mellemstatsligt niveau. Sikkerhedspolitikken og de hårde militære midler skal nationalstaterne og Nato tage sig af.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Krarup

Fhv. MF (DF, løsgænger)
sprogofficer (Forsvaret), cand.mag. i øststatskundskab, samfundsfag og religion (Københavns og Aarhus Uni. 1996 og 2006)

0:000:00