Om  
Martin Henriksen
Morten Messerschmidt

Medie: Martin Henriksen har ansøgt om nyt partinavn til Folketinget

Ekstra Bladet er i besiddelse af dokumentation, der viser, at DF-afhopper Martin Henriksen har ansøgt om godkendelse af et nyt partinavn til folketingsvalg. 

Siden 2000 har Martin Henriksen været fastinventar i DF, men nu står han på den anden side i protest.
Siden 2000 har Martin Henriksen været fastinventar i DF, men nu står han på den anden side i protest.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Den tidligere DF-profil Martin Henriksen har angiveligt taget de første skridt i retning af at starte et nyt parti.

Det skriver Ekstra Bladet, som har set dokumentation for, at Indenrigsministeriet har modtaget en ansøgning fra ham om at godkende et nyt partinavn til et folketingsvalg.

Den mangeårige udlændingeordfører for DF Martin Henriksen gøder dermed jorden til at gå nye veje, efter at han tabte kampen om formandsposten i DF. 

Læs også

Derfor forlod han først hovedbestyrelsen, trak sig som folketingskandidat og smækkede så for nogle uger siden døren helt til partiet. Nu har den tidligere inkarnerede partiprofil så taget skridtet videre og ansøgt Indenrigsministeriet om at godkende et nyt partinavn til et folketingsvalg.

Godkendelsen af partinavne bliver taget op i ministeriets Valgnævn, som mødes næste gang 26. april.

Martin Henriksen oplyser dog til Ekstra Bladet, at han endnu ikke taget endelig stilling til, hvorvidt ansøgningen rent faktisk skal føre til stiftelsen af et nyt parti, hvis ansøgningen bliver godkendt. Han løfter desuden ikke sløret for partiets navn.

DF-protestflugt

Martin Henriksens ansøgning kommer som det seneste udtryk for DF's medlemsopgør og uenigheder. Han er nu løsgænger i byrådet i Stevns Kommune, men alt efter udfaldet af fremtiden kan han være på vej tilbage til landspolitik. Det potentielle nye parti drejer sig nemlig om godkendelse til et folketingsvalg.

I så fald kommer han til at stå over for et DF i intern krise. Det seneste døgn har partiet oplevet en medlemsflugt senest med en DF-afsked fra Hans Kristian Skibby og forinden da sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, fødevareordfører Lise Bech og social- og ældreordfører Karina Adsbøl. 

De peger alle på Morten Messerschmidts lederevner og personlige egenskaber som de vigtigste årsager til deres beslutning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00