Mens topminister tøver, er Moderaterne klar: Vi skal leve op til regeringsgrundlaget og landbrugsaftalen

Moderaterne har ikke tænkt sig at løbe fra regeringsgrundlaget og det bindende klimamål for landbruget, melder partiet klart ud. Det sker efter, at V-minister Stephanie Lose ikke har kunne give samme garanti. Også S svarer udenom. SF kræver svar i Folketingssalen.

Vi vil ikke slække på vores klimaambitioner. Det ligger helt fast, siger Moderaternes klimaordfører, Henrik Frandsen.
Vi vil ikke slække på vores klimaambitioner. Det ligger helt fast, siger Moderaternes klimaordfører, Henrik Frandsen.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen er ikke internt afstemt på spørgsmålet om, hvorvidt landbruget skal nå det bindende klimamål, som SVM-partierne skrev ind i regeringsgrundlaget.

For mens økonomiminister Stephanie Lose (V) ikke kan garantere, at regeringen stadig har tænkt sig at leve op til målet, er Moderaterne anderledes klar i spyttet.

Vi har alle forpligtet os til regeringsgrundlaget, og der står det, så det ikke kan misforstås.

Henrik Frandsen (M)
Klimaordfører

”Det står i regeringsgrundlaget, at vi skal nå i mål med landbrugsaftalens klimamål, og det bekender vi os selvfølgelig til. Det er vigtigt, at man gør det,” siger klimaordfører Henrik Frandsen (M).

Når man spørger regeringen, kan den ikke give svar på det samme spørgsmål. Hvordan kan det være?

”Det må du spørge Stephanie Lose om. Jeg er kommet med et klart svar på vegne af Moderaterne. Vi har alle forpligtet os til regeringsgrundlaget, og der står det, så det ikke kan misforstås,” siger Henrik Frandsen.

Meldingen kommer efter, at Altinget tirsdag kunne fortælle, at det kun er én af de nye anbefalede modeller til en CO2e-afgift på landbruget fra regeringens eksperter, der giver sikkerhed for at nå landbrugets bindende klimamål.

Klimamålet for landbruget blev bestemt af et meget bredt flertal i landbrugsaftalen fra 2021, og det er skrevet ind i regeringsgrundlaget, at CO2e-afgiften på landbruget skal ”sikre opfyldelse” af dette mål.

{{toplink}}
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00