Frederiksen giver sin rådgiver plads i magtfulde udvalg

ROKADE: Mette Frederiksen (S) udvider Statsministeriet med et nyt politisk sekretariat og får tre særlige rådgivere. Martin Rossen bliver leder af det nye sekretariat og får samtidig plads i regeringens to mest magtfulde udvalg.

Mette Frederiksens særlige rådgiver Martin Rossen bliver stabschef i Statsministeriets nye politiske sekretariat. 
Mette Frederiksens særlige rådgiver Martin Rossen bliver stabschef i Statsministeriets nye politiske sekretariat. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Statsminister Mette Frederiksen (S) bebudede tidligere på året, at hun ville styrke Statsministeriet, hvis hun vandt folketingsvalget.

For præcis en uge siden kunne Frederiksen præsentere sin nye regering, og nu opretter hun så et helt nyt såkaldt politisk sekretariat i Statsministeriet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Stabschefen i det nye sekretariat bliver Mette Frederiksens højre hånd Martin Rossen, som samtidig får en plads i regeringens magtfulde Koordinationsudvalg og Økonomiudvalg. Han fortsætter desuden som særlig rådgiver for Mette Frederiksen.

Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Der er behov for en langsigtet strategi, hvor beslutningerne ses i en helhed.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Læs også

Sekretariatet får til opgave at ”have særligt fokus på regeringens prioriterede projekter, politikudvikling og kommunikation, bidrage til at styrke den strategiske ledelse af regeringen samt øge den interne koordination mellem ministre og særlige rådgivere,” fremgår det af pressemeddelelsen.

”Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Der er behov for en langsigtet strategi, hvor beslutningerne ses i en helhed. Hvis det skal lade sig gøre, så er der behov for at styrke den strategiske ledelse af regeringen, og det gør vi nu ved blandt andet at oprette et politisk sekretariat i Statsministeriet,” udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Radikale har allerede taget initiativ til at få fastlagt, hvilke beføjelser Martin Rossen får i sin nye rolle. Spørgsmålet skal tages op i Folketingets præsidium, fortæller præsidiemedlem Jens Rohde (R) til DR.

Altinget: christiansborg lavede tilbage i 2016 et portræt af Frederiksen nærmeste rådgiver, Martin Rossen. Læs det her.

Ansætter yderligere to rådgivere
Mette Frederiksen stopper dog ikke der.

Foruden Martin Rossen ansættes også Martin Justesen og Sara Vad Sørensen som statsministerens særlige rådgivere. De kommer også begge til at indgå i det nye politiske sekretariat.

Martin Justesen har før udnævnelsen været souschef for Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg og afdelingschef for partiets kampagne- og formandsafdeling. Hans opgave som rådgiver bliver at bistå statsministeren i ”udadvendte politiske aktiviteter” såsom større interviews og taler.

Sara Vad Sørensen har været konstitueret souschef i Socialdemokratiets politiske afdeling på Christiansborg og skal fremover hjælpe Frederiksen og Rossen med det ”indadvendte politiske arbejde”. Det kan blandt andet være sager, som behandles i regeringens faste udvalg.

Det oplyses desuden, at ministrenes øvrige særlige rådgivere bliver ansat i august med undtagelse af finansministerens.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Rossen

Afgående senior vice president, Danfoss, konsulent
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), MCC (Handelshøjskolen i København 2007)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00