Mette Frederiksen klar med tiltag mod "uheldig spiral af enkeltsager og forhastet lovgivning"

Da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag holdt sin åbningstale, talte hun for mindre forhastet lovgivning, og at aftaletekster fremover skal indeholde afsnit om, hvordan en aftale implementeres.

Statsminister Mette Frederiksen vil nu have embedsmænd og politikere til at tænke implementering ind i politiske aftaler.
Statsminister Mette Frederiksen vil nu have embedsmænd og politikere til at tænke implementering ind i politiske aftaler.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

"Jeg synes tiden er til at spørge os selv, hvordan vi har kunnet være enige i erkendelsen af store problemer i mange år, ja årtier. Uden at få dem løst."

Ordene er statsministerens, og hun deler den analyse, som efterhånden flere og flere italesætter, at Danmark har udfordringer med at løse nogle af de store og grundlæggende samfundsproblemer.

I sin åbningstale kom Mette Frederiksen selv med et af buddene på, hvorfor det går sådan.

“Gang på gang oplever vi en uheldig spiral af enkeltsager og forhastet lovgivning – som stjæler opmærksomheden fra det, vi er her for – at løse rigtige problemer for rigtige mennesker. Gad vide, om nogen af jer kan genkende billedet?" spurgte hun ud i folketingssalen.

Her bebudede hun, at lovprogrammet for det nye folketingsår, som regeringen også fremlagde tirsdag, er mindre omfattende end normalt.

“Vores håb er mindre forhastet lovgivning. Hellere færre og til gengæld bedre gennemarbejdede forslag. Og ikke mindst – mere tid til, at alle I derude, der skal få lovforslagene til at virke for borgerne og virksomhederne – ikke væltes omkuld af lovmøllen,” lød det. 

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

For det andet vil regeringen prioritere gennemførelsen af lovgivningen på en mere synlig måde.

“En god aftaletekst indeholder i dag afsnit om lovgivningsproces og om økonomi – der bør i fremtiden også være et afsnit om, hvordan vi virkelighedsgør det. Hvordan vi får det implementeret. Sikrer, at det kommer til at virke," sagde hun.









0:000:00