Minkkommissionen afviser at vurdere journaliseringspligt i sag om Statsministeriets sms'er

Som det ser ud nu, kommer Minkkommissionen ikke til at vurdere, hvorvidt Mette Frederiksen og andre topfolk i Statsministeriet burde have journaliseret sms'er. Det oplyser kommissionen. Både Venstre og Enhedslisten vil have afklaret spørgsmålet, men ikke gennem Minkkommissionen. 

Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og Martin Justesen har alle haft den automatiske slettefunktion slået til på deres telefoner. Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om sagen klokken 20 onsdag aften. 
Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og Martin Justesen har alle haft den automatiske slettefunktion slået til på deres telefoner. Statsministeriet har indkaldt til pressemøde om sagen klokken 20 onsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenAndreas Arp

Minkkommissionen kommer ikke til at vurdere, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes topmedarbejdere i Statsministeriet har journaliseret korrekt.

Det nuværende kommissorium lægger nemlig ikke op til, at kommissionen skal tage stilling til spørgsmålet om journaliseringspligt i sin endelige beretning.

Det oplyser Minkkommissionen til Altinget.

Minkkommissionen har ikke modtaget én eneste journaliseret sms fra Mette Frederiksen, departementschef Barbara Bertelsen, stabschef Martin Justesen og Statsministeriets departementsråd, Pelle Pape.

De fire topfolk i Statsministeriet har alle haft automatisk sletning af sms-beskeder efter 30 dage slået til på deres telefoner og har derfor ikke kunnet udlevere beskederne til Minkkommissionen. 

Man må gerne slette sms'er, men det kræver, at der før sletning tages stilling til journalisering af hver sms, før den bliver slettet, påpeger Frederik Waage, der er juraprofessor ved Syddansk Universitet.

"Jeg går ud fra, at Statsministeriet overholder de regler, der er omkring journalisering af de forskellige kommunikationsformer," lød det torsdag fra Mette Frederiksen. 

Men mindst én slettet sms burde være journaliseret i Statsministeriet.

Det mener Frederik Waage og Sten Bønsing, juraprofessor ved Aalborg Universitet. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00