Omstridte sms’er på vej til Minkkommissionen

Søren Andersen, der var særlig rådgiver for Mogens Jensen under minksagen, kan levere sms’er, som blev slettet på statsministerens stabschefs telefon.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

En sms-korrespondance, som er blevet slettet på stabschef i Statsministeriet Martin Justesens telefon, er på vej til Minkkommissionen. Dermed vil den kunne indgå i undersøgelsen af, hvad der skete, da regeringen besluttede og meldte ud, at alle mink skulle aflives.

Det oplyser Mogens Jensens bisidder på vegne af Jensens daværende særlige rådgiver, Søren Andersen, i Minkkommissionen torsdag.

Søren Andersen har gemt sin gamle arbejdstelefon, og kan levere sms’erne, hvis kommissionen ønsker det, oplyser han via Mogens Jensens bisidder.

Korrespondancen foregik mellem netop statsministerens rådgiver og miljø- og fødevareministerens rådgiver i de intense dage omkring regeringens beslutning om at aflive alle mink og det efterfølgende forsøg på at styre krisen, da det kom frem, at der ikke var lovgrundlag for at gennemføre aflivningerne.

Har slettet sms'er

Tirsdag aften kom det frem i B.T., at stabschef Martin Justesen har haft en indstilling på sin telefon, som betyder at alle sms’er automatisk bliver slettet efter 30 dage. Dermed er korrespondancen med Søren Andersen og alle andre sms’er fra dagen omkring minkbeslutningen slettet.

Som TV 2 og B.T. har beskrevet, har også Mette Frederiksen og to andre topfolk i Statsministeriet - departementschef Barbara Bertelsen og departementsråd Pelle Pape - haft samme indstilling på telefonen. Dermed er også deres sms’er slettet.

Det undersøges nu, om sms'erne kan genskabes.

Ombudsmand indstiller klagesag

Statsministeriet oplyser i et svar til Ekstra Bladet og Ritzau, at ministeriet vil medvirke til at opfylde Minkkommissionens ønske om at få gendannet sms-beskeder fra medarbejdere i ministeriet i minksagen

Derfor skriver Folketingets ombudsmand, Niels Fenger, at han indstiller undersøgelsen af en klagesag om aktindsigt i sms-korrespondencen.

”Spørgsmålet om at genskabe korrespondancen indgår nu i minkkommissionens arbejde. Jeg har derfor afsluttet min behandling af sagen,” siger han, og bemærker, at hvis korrespondancen genskabes, må den ikke udleveres uden kommissionens samtykke.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Justesen

Stabschef og særlig rådgiver, Statsministeriet
journalist (DMJX 2010)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

Søren Andersen

Særlig rådgiver for erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Journalist (DJH 2011)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024