’Ghettoerne’ er ude, og private boligejere skal ikke udleje med tvang: Her er kompromiserne i aftalen om parallelsamfund

Regeringen har landet en ny aftale om parallelsamfund, men det skete ikke uden kompromiser med blå blok og SF, som er med i aftalen. Hør, hvilke kompromiser der er indgået, i dagens Ajour. 

Arkivfoto. Gellerupparken i Århus er på regeringens liste over ghettoer. Nu ændrer man i aftaleteksten ordlyden, så  tidligere 'ghettoer', kaldes parallelsamfund, og 'hårde ghettoer' kaldes for omdannelsesområder.
Arkivfoto. Gellerupparken i Århus er på regeringens liste over ghettoer. Nu ændrer man i aftaleteksten ordlyden, så  tidligere 'ghettoer', kaldes parallelsamfund, og 'hårde ghettoer' kaldes for omdannelsesområder.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

I 2030 skal der højst bo 30 procent ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i danske boligområder. Det er regeringens mål, og nu har de landet en plan for, hvordan det skal ske.

Regeringen, SF og blå blok er enige om en aftale, som blandt andet indebærer 58 nye forebyggelsesområder. Det er boligområder, som får redskaber til at forebygge, at de havner på 'ghettolisten'. 

Men selvom mange af punkterne fra regeringens oprindelige udspil fra marts er med i aftalen, har der været en del knaster mellem partierne. Regeringen ville blandt andet  ikke længere bruge ordet ghetto – men det syntes blå blok, var noget pjat – og så syntes blå blok også, at udspillet krænkede den private ejendomsret.

Så hvor er kompromiserne blevet indgået? Og tror bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek på, at denne aftale kommer til at bryde endeligt med parallelsamfund? Det spørger vi Altingets redaktør for By og Bolig, Daniel Bue Lauritzen, om i denne udgave af Altinget Ajour, der er optaget fra folkemødet på Bornholm.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00