Paludan har sendt tre høringssvar til koranloven: "Lars Løkke Rasmussen er en ond dæmon"

Koranafbrænderen Rasmus Paludan har skrevet hele tre høringssvar som reaktion på regeringens koranlov. Med tre vidt forskellige argumenter beskriver han, hvorfor loven bør skrottes.

Rasmus Paludan vil fortsætte med at brænde koraner af, understreger han i sine høringssvar.
Rasmus Paludan vil fortsætte med at brænde koraner af, understreger han i sine høringssvar.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Han er advokat. Han er partiformand. Og han er ærkebiskop i sin egen kirke.

Med de tre hatte på har Rasmus Paludan sendt tre forskellige høringssvar til regeringens koranlov, der har til formål at forbyde "utilbørlig behandling" af blandt andet Koranen.

I alle tre høringssvar kritiserer han regeringens forslag om at forbyde koranafbrændinger – men argumenterne for, hvorfor det er en dårlig idé, er vidt forskellige.

Rasmus Paludan har fra start været et omdrejningspunkt i diskussionerne om koranafbrændinger.

Partilederen for Stram Kurs fik for alvor gjort opmærksom på sig selv, da hans afbrændinger af muslimernes helligste skrift vakte stor opsigt og mediebevågenhed i 2019 og årene frem.

Siden da har han også bragt sine koranafbrændinger til Sverige, og det er altså blandt andet det, der har gjort, at mange i den muslimske verden fik øje for de noget alternative demonstrationer mod islam.

Da vreden fra den muslimske verden tiltog i løbet af sommeren, meldte den danske regering ud, at den ville sætte en stopper for afbrændingerne. Det er nu det lovforslag, som Rasmus Paludan har reageret på.

Få overblikket over hans reaktioner her.

Advokaten Paludan: Lovforslag af dårlig kvalitet

Et af hans tre høringssvar har advokatfirmaet Paludan Law som afsender.

Rasmus Paludan var beskikket forsvarer, da en dansker i 2017 var tiltalt for at brænde en koran i sin have.

Med den erfaring i bagagen anbefaler han, at regeringen dropper lovforslaget.

"Ud fra min erfaring som forsvarsadvokat i ni år er min anbefaling, at lovforslaget trækkes tilbage, fordi det er af så dårlig kvalitet, at det ikke kan danne grundlag for en lovbestemmelse, der vil have tilstrækkelig klarhed for Politiet, Anklagemyndigheden og Domstolene – for slet ikke at nævne, at det vil være totalt uigennemskueligt for borgeren!"

I høringssvaret kritiserer han blandt andet, at det er svært at definere begrebet 'utilbørligt', og at regeringens forslag vil være i strid med grundlovens paragraf 77, der handler om retten til at ytre sig.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Ærkebiskoppen Paludan: Løkke er sendt af Satan

Kontrasten mellem Rasmus Paludans tre høringssvar er ret så tydelig.

I dette svar, hvor han bruger Sankt Jakob Maurerdræbernes Kirke som afsender, er der en helt anden tone end i det svar, han giver som advokat.

Ifølge Rasmus Paludan har hans kirke Sankt Jakob Maurerdræbernes Kirke været etableret som trossamfund i Danmark siden 2020.

Han starter dette høringssvar med at slå fast, at det er en guddommelig pligt at brænde Koranen, og at profeten Muhammed var en pædofil.

"Lovforslaget strider mod religionsfriheden, da det i vores religion er en religiøs pligt at tage afstand fra seksuelt misbrug af børn," skriver han.

Resten af høringssvaret bruges på at kalde udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) en dæmon, som burde straffes.

"Vi anerkender det åbenlyse religiøse faktum, at Lars Løkke Rasmussen er en ond dæmon, som er blevet sendt af Satan for at ødelægge det danske folk. Enhver genstand, som bliver brændt af dæmoner, er særdeles hellig for os! Derfor er cigaretter utroligt hellige for os, når Lars Løkke tænder ild til dem."

Læs også

Partiformanden Paludan: Vil begrænse rimelig kritik af islam

Også som partileder for Stram Kurs har Rasmus Paludan ønsket at give sin holdning til koranloven til kende.

I dette høringssvar beskriver han detaljeret, hvornår han i løbet af 2023 har brændt koraner af i offentligheden. Det er ifølge ham selv sket fire gange: I januar, februar, marts og juni.

At han ikke har sat ild til flere hellige bøger i løbet af 2023, forklarer han med, at PET og politiet har stoppet ham.

"Jeg er slet ikke stoppet, men midlertidigt forhindret," skriver han.

Han skriver endvidere, at det slet ikke er nødvendigt for regeringen at vedtage en ny lov, da han i praksis oplever, at politiet alligevel stopper ham og dermed "medvirker aktivt til at islamisere Danmark".

"Jeg kan på egne og partiets vegne kategorisk udtale mig imod lovforslaget, da det yderligere vil begrænse den helt rimelige kritik af islam, som foregår og bør foregå i Danmark," lyder det.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Paludan

Stifter, Stram Kurs, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00