Politisk stuegang: Hør Altingets nye podcast om sundhedspolitik

PODCAST: De vigtigste politiske sager på sundhedsområdet vil fremover blive gransket i Altingets nye sundheds-podcast, Politisk Stuegang. I første program stiller vært Ole Toft sammen med to gæster blandt andet skarpt på to markante jobskift i patientforeningerne og et nyt milliardforslag fra sundhedsministeren. Læs og lyt mere her.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Hjerteforeningen bør nedlægges som selvstændig forening. Sundhedsområdet fik for mange penge over for få år i nullerne. Og så er effektiviseringskravene i kølvandet på de nye sygehuse totalt urealistiske.

Sådan lyder en række af de skarpe vurderinger i første afsnit af Politisk Stuegang, som er Altingets nye podcast om sundhedsvæsenet.

Vurderingerne kommer fra de to gæster Leif Vestergaard Pedersen, afgående direktør i Kræftens Bekæmpelse, og tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen, der i dag underviser i sygehusdrift i Kina.

Det er Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Nikolaj Toft, der styrer slagets gang i programmet, hvor han sammen med de to gæster kommer rundt om de vigtigste sundhedspolitiske emner lige nu. 

Ellen Tranes bombe
I første udsendelse granskes regeringens overraskende forslag om at ændre den såkaldte Løkke-pose, så den 1,4 milliarder store pulje går fra at sikre mest mulig sygehusaktivitet til at være en gulerod – eller pisk – for at patienterne i stedet behandles uden for sygehusene.

Ideen er i teorien god, mener gæsterne i Politisk Stuegang. Men samtidig peger både Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen på risikoen for, at milliardbeløbet bliver spildt, og at patienterne får en ringere behandling. Især kommunernes sundhedsindsats skydes der på.

I det nye afsnit kan du også høre, hvad Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen tænker om de igangværende økonomiforhandlinger mellem regeringen og Danske Regioner, hvor sidstnævnte i vanlig stil stiller krav om flere penge.

Også Hjerteforeningens organisatoriske tilstand og nyheden om, at formand for Kræftens Bekæmpelse Dorthe Gylling Crüger ikke ønsker at fortsætte på posten, er på dagsordenen i podcast-udsendelsen.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Forrige artikel Lyt til artiklen om, at det liberale samfund har sejret sig selv ihjel Lyt til artiklen om, at det liberale samfund har sejret sig selv ihjel Næste artikel Parlamentet#25: Så er der præcis ét år til det første EU-valg efter Brexit Parlamentet#25: Så er der præcis ét år til det første EU-valg efter Brexit