Politisk stuegang: Hør Altingets nye podcast om sundhedspolitik

PODCAST: De vigtigste politiske sager på sundhedsområdet vil fremover blive gransket i Altingets nye sundheds-podcast, Politisk Stuegang. I første program stiller vært Ole Toft sammen med to gæster blandt andet skarpt på to markante jobskift i patientforeningerne og et nyt milliardforslag fra sundhedsministeren. Læs og lyt mere her.

Leif Vestergaard Pedersen (tv.) er afgående direktør i
Kræftens Bekæmpelse og tidligere regional og amtslig topembedsmand. Torben Mogensen (th.) er uddannet narkoselæge
og tidligere markant vicedirektør på Hvidovre Hospital. I dag underviser han på
et kinesisk universitet. Ole Toft, sundhedspolitisk analytiker, er vært på programmet.
Leif Vestergaard Pedersen (tv.) er afgående direktør i Kræftens Bekæmpelse og tidligere regional og amtslig topembedsmand. Torben Mogensen (th.) er uddannet narkoselæge og tidligere markant vicedirektør på Hvidovre Hospital. I dag underviser han på et kinesisk universitet. Ole Toft, sundhedspolitisk analytiker, er vært på programmet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Hjerteforeningen bør nedlægges som selvstændig forening. Sundhedsområdet fik for mange penge over for få år i nullerne. Og så er effektiviseringskravene i kølvandet på de nye sygehuse totalt urealistiske.

Sådan lyder en række af de skarpe vurderinger i første afsnit af Politisk Stuegang, som er Altingets nye podcast om sundhedsvæsenet.

Fakta
Altinget: sundheds nye podcast, Politisk Stuegang, vil hver måned gå i dybden med flere sundhedspolitiske emner.

Gæsterne er i denne uge Leif Vestegaard Pedersen og Torben Mogensen. Sundhedspolitisk analytiker hos Altinget, Ole Toft, er vært.

Vurderingerne kommer fra de to gæster Leif Vestergaard Pedersen, afgående direktør i Kræftens Bekæmpelse, og tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen, der i dag underviser i sygehusdrift i Kina.

Det er Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Nikolaj Toft, der styrer slagets gang i programmet, hvor han sammen med de to gæster kommer rundt om de vigtigste sundhedspolitiske emner lige nu. 

Fakta
SÅDAN ABONNERER DU PÅ PODCASTEN

Du kan få hvert afsnit af Politisk Stuegang direkte ned på din telefon, hvis du abonnerer på kanalen Altinget: sundhed via iTunes eller Soundcloud.

Hvis du vælger at abonnere på podcasten via iTunes, vil hver episode blive hentet ned på den app, som hedder "Podcasts". Den er automatisk installeret, hvis du har en iPhone. Har du en anden smartphone, skal du downloade appen.

Hvis du følger os via Soundcloud, skal du hente den app, hvorefter du vil kunne høre hver episode herigennem.

Hører du podcast igennem andre apps, vil Altinget: sundhed også være tilgængelig via langt størstedelen af dem.

Derudover vil hvert afsnit af Politisk Stuegang udkomme i Altingets sundhedsnyhedsbrev, og du vil have mulighed for at lytte til hvert afsnit i selve artiklen.

Ellen Tranes bombe
I første udsendelse granskes regeringens overraskende forslag om at ændre den såkaldte Løkke-pose, så den 1,4 milliarder store pulje går fra at sikre mest mulig sygehusaktivitet til at være en gulerod – eller pisk – for at patienterne i stedet behandles uden for sygehusene.

Ideen er i teorien god, mener gæsterne i Politisk Stuegang. Men samtidig peger både Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen på risikoen for, at milliardbeløbet bliver spildt, og at patienterne får en ringere behandling. Især kommunernes sundhedsindsats skydes der på.

I det nye afsnit kan du også høre, hvad Leif Vestergaard Pedersen og Torben Mogensen tænker om de igangværende økonomiforhandlinger mellem regeringen og Danske Regioner, hvor sidstnævnte i vanlig stil stiller krav om flere penge.

Også Hjerteforeningens organisatoriske tilstand og nyheden om, at formand for Kræftens Bekæmpelse Dorthe Gylling Crüger ikke ønsker at fortsætte på posten, er på dagsordenen i podcast-udsendelsen.

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Vestergaard Pedersen

Formand, Det Etiske Råd, formand, epilepsihospitalet Filadelfia
cand.oecon. (Aarhus Uni.)

Torben Mogensen

Formand, Lungeforeningen, formand, Rådet for Lægemiddelovervågning, professor, Lanzhou University i Kina
cand.med. (1981), speciallæge i anæstesiologi (1991), dr.med. (1995), b.sc. i filosofi (2012)