Kasseeftersyn peger på væsentlige udfordringer i Forsvaret

Regeringen har igangsat en række eftersyn af det danske forsvar for at kortlægge dets udfordringer. Nu er første del klar, og udfordringerne understreger behovet for milliardstore investeringer, siger forsvarsministeren.

Regeringen præsenterede onsdag resultaterne af det første eftersyn på forsvarsområdet, der skal bidrage til et mere "solidt fundament" fremadrettet.
Regeringen præsenterede onsdag resultaterne af det første eftersyn på forsvarsområdet, der skal bidrage til et mere "solidt fundament" fremadrettet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Forsinkede forligsinitiativer, udfordringer på IT-området og problemer med at rekruttere og fastholde personale.

Det er bare nogle af de udfordringer, som regeringens første kasseeftersyn af Forsvaret peger på.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Her er de udfordringer på Forsvarsministeriets område, som regeringens første kasseeftersyn peger på:

Du kan læse nærmere om Forsvarsministeriets første kasseeftersyn her.

Kasseeftersynene er blevet iværksat som følge af Det Nationale Kompromis, der blev indgået i marts 2022. Her besluttede man at hæve Danmarks udgifter til forsvar og sikkerhed til to procent af bruttonationalt produkt inden udgangen af 2033 og tilføre ekstra midler til forsvarsområdet i både 2022 og 2023 grundet krigen i Ukraine.

Som led i disse investeringer skal regeringens kasseeftersyn være med til at sikre "et mere solidt fundament" for Forsvaret.