Regeringen fraråder alle ikke-nødvendige rejser til udlandet

CORONA: Danskerne bør droppe deres planlagte rejser, og de, der allerede er i udlandet, skal komme hjem hurtigst muligt. Sådan lyder den klare besked fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Ikke et eneste land er undtaget.

Det frarådes nu, at danskerne overhovedet forlader landet, medmindre særlige omstændigheder kræver det.

Sådan lyder den drastiske melding fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Udenrigsministeriet har fredag eftermiddag med øjeblikkelig virkning opdateret sin rejsevejledning, så man nu fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden.

Samtidig opfordres danskere på rejse i udlandet til at vende hjem med det samme.

”Overvejer man at rejse til udlandet, så lad være. Er man på rejse i udlandet, så kom hjem hurtigst muligt,” lyder det fra Jeppe Kofod på et pressemøde fredag.

Beslutningen sker i kølvandet på coronavirussens udbredelse globalt. Udenrigsministeriet vil både mindske risikoen for smitte i Danmark, men ministeriet vil også undgå at danskere strander i lande, hvor de eventuelt bliver udsat for tvangskarantæne.

”Beslutningen er taget ud fra et forsigtighedsprincip. Det tages selvfølgelig ud fra en risiko for smitte, men også i høj grad for at undgå, at danskere bliver fanget i udlandet,” siger Jeppe Kofod.

Udenrigsministeriet er løbende i tæt kontakt med rejsebranchen med henblik på at sikre, at danskere får bedst mulig hjælp til at komme hjem.

Jeppe Kofod understreger, at det ikke gælder danskere, som bor fast i udlandet. Men han opfordrer de udeboende danskere til at følge udviklingen nøje.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)









0:000:00