Regnefejl giver ekstra 2025-gevinst til direktør og dagpengemodtager

2025: En regnefejl i regeringens 2025-plan betyder, at direktøren og dagpengemodtageren får 300 kroner mere end først beregnet. LO-familien får derimod mindre.

Da regeringen for et par uger siden fremlagde sin 2025-plan, skete det blandt andet med et større regnestykke, som viste, hvor meget planen ville give forskellige familietyper på bundlinjen.

Men nu viser det sig, at der er sket en regnefejl, oplyser Finansministeriet.

”Rettelsen betyder, at nogle familietyper kan forvente en lidt større gevinst end hidtil antaget, mens andre kan forvente en lidt mindre gevinst,” oplyser Finansministeriet.

Læs også: Overblik: Her er regeringens 2025-plan

”De største forskelle er i størrelsesordenen 300 kroner om året, og der er således ikke ændret på det samlede billede af, at forsyningsstrategien forventes at mindske de samlede forsyningsudgifter til eksempelvis vand, varme, el og affald på tværs af de forskellige familietyper,” lyder det endvidere fra Finansministeriet.

Kilde: Finansministeriet

De nye beregninger viser, at en enlig direktør vil få 300 kroner mere om året, end det hidtil har været kendt. En enlig dagpengemodtager vil få 100 kroner mere, og det samme vil både et pensionistpar og en enlig pensionist i lejebolig.

Derimod vil et LO-par med to børn i både ejer- og lejebolig får 200 kroner mindre om året end først beregnet, og det samme vil en direktørfamilie med to børn i ejerbolig. LO-familierne står dog stadig til at få 2.800 kroner om året mere på bundlinjen med 2025-planen, mens direktørfamilien står til 3.700 kroner om året.

Regnefejlen er en mindre en af slagsen i beregningerne af de forskellige familietypers gevinst fra regeringens nye forsyningsstrategi. Der er tale om en regnefejl i den såkaldte SAS-kode, der bruges til at oversætte Danmarks Statistiks forbrugerundersøgelser til familietyper.

Forrige artikel Har du fulgt med: Prøv quizzen Har du fulgt med: Prøv quizzen Næste artikel EU-formand: Vi kan ikke overleve, hvis vi ikke samarbejder EU-formand: Vi kan ikke overleve, hvis vi ikke samarbejder
Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

BREXIT: Et flertal i det britiske underhus har stemt for en lov, der betyder, at den nye Brexit-aftale først kan godkendes, når al nødvendig lovgivning er på plads. Det betyder også, at den britiske premierminister Boris Johnson er nødt til at bede EU om en forlængelse.