Se kortet: Her er de danske ghettoområder (2017)

KORT: Der er 22 boligområder på den seneste liste over ghettoområder. Se her, hvor i Danmark de er placeret. 

På listen over almene ghettoområder pr. 1. december 2017 er der 22 boligområder, hvilket er tre færre end året forinden. Det er det laveste antal ghettoområder siden 2010, hvor listen blev indført. To af de 22 områder på ghettolisten er nye, mens fem områder, der var med på listen i 2016, er udgået.

I definitionen af et ghettoområde indgår nedenstående fem kriterier, hvoraf mindst tre skal være opfyldt, for at der er tale om et ghettoområde. Herudover kræves, at der er tale om områder med mindst 1.000 beboere.

De fem kriterier er:

  • Andelen af 18-64-årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 procent (gennemsnit for de seneste to år).
  • Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande overstiger 50 procent.
  • Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,7 procent af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste to år).
  • Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inklusive uoplyst uddannelse), overstiger 50 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 18-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Udforsk kortet, og før musen hen over markørerne. Klik løs, og få indblik i data for de enkelte ghettoer.

I øverste venstre hjørne kan du klikke dig frem til et samlet overblik.

Forrige artikel Live: Får Slagelse en borgmester i dag? Live: Får Slagelse en borgmester i dag? Næste artikel Villum gjorde Dyrby til borgmester under buh-råb Villum gjorde Dyrby til borgmester under buh-råb
Vindue åbent for hurtig løsning af Thule-strid

Vindue åbent for hurtig løsning af Thule-strid

ANALYSE: Efter mere end fem års forhandlinger om at få servicekontrakten på Thulebasen tilbage på dansk-grønlandske hænder, er der ifølge flere kilder lige nu en gylden mulighed for at finde en løsning. Kontrakten ses som ”nøglen til det hele” i det amerikansk-grønlandsk-danske forhold.