Slagelse-borgmester om S og LA's aftale: "Vi er vidne til et stort skuespil"

SLAGELSE: Enhedslisten afviser at have aftalt at stemme på Villum Christensen ved en ny konstituering om to år. V-borgmester kalder aftalen "et stort skuespil". 

Foto: /ritzau/Lars Krabbe
Daniel Bue Lauritzen

Selvom Villum Christensen (LA) og John Dyrby Paulsen (S) torsdag indgik en aftale om at dele borgmesterposten i Slagelse, er der ingen garanti for, at Villum Christensen får sin bid af kagen.

Det står klart, efter at Enhedslistens Thomas Clausen, der er partner i aftalen, afviser at have lovet at stemme på Villum Christensen, hvis John Dyrby Paulsen skulle trække sig om to år:

"Det ser vi på til den tid," siger han.

I aftalen mellem de konstituerende partier fremgår det, at John Dyrby Paulsen trækker sig som borgmester ved udgangen af 2020, og så skal der ske en ny konstituering.

Og der er ingen aftale om, at et flertal af byrådsmedlemmerne peger på Villum Christensen til den tid.

Er der 16 mandater bag Villum Christensen om to år?

"Det må guderne vide. Jeg har ingen erfaringer med den type aftale. Det her er en måde at tælle til 16 fredag eftermiddag," siger Thomas Clausen. 

Knuth: "Et stort skuespil"
Villum Christensen afviste i valgkampen at blive det afgørende mandat, der gør en socialdemokrat til borgmester. Men det mener den siddende V-borgmester Stén Knuth, at han nu alligevel bliver. 

"Vi er vidne til et stort skuespil," siger han og fortsætter:

"Jeg vil gerne sige tillykke til John Dyrby. Jeg er mere usikker på, om jeg kan lykønske Villum Christensen. Jeg kan forstå, at der blandt forligspartnerne ikke er enighed om, hvorvidt han skal overtage borgmesterposten om to år."

Villum C: Meget kan ske
Villum Christensen selv lader til at være afklaret med, at det langt fra er sikkert, at han kan hænge borgmesterkæden om halsen i 2020. 

Han er slet ikke sikker på, om han ønsker borgmesterposten til den tid:

"Der kan ske meget på to år, og det er jo også derfor, at vi har formuleret det på den her måde. Hvis jeg har ønske om det, så kan jeg få lov til at få borgmesterposten,” siger Villum Christensen på TV2 News og tilføjer, at der ”kan jo ske så meget”.

Altinget forsøger at få en kommentar fra Villum Christensen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Dyrby Paulsen

Direktør, Dansk e-Mobilitet, fhv. MF og borgmester i Slagelse (S)
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), hd i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1992)

Villum Christensen

Viceborgmester (LA), Slagelse Kommune
cand.phil. (Københavns Uni. 1980), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981), MPM (Syddansk Uni. 2005)

0:000:00