Socialdemokratiet forlader endegyldigt medieforhandlingerne

EXIT: Det kommende medieforlig bliver et smalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet forlader som det sidste oppositionsparti definitivt medieforhandlingerne.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Socialdemokratiet bliver ikke en del af medieforliget.

Det bekræfter partiets formand, Mette Frederiksen, over for Politiken.

"Vi har været i Finansministeriet i dag og må konstatere, at nu er det endeligt afgjort, at vi ikke kan få en bred aftale," siger hun til Politiken og tilføjer:

"Det synes jeg selvfølgelig er problematisk, først og fremmest hvad angår indholdet. I en tid, hvor udenlandske streaming-tjenester vælter ind over os på godt og ondt, hvor vi har problemer med fake news og udfordringer med at fastholde et kvalitativt højt niveau for også vores børn og unge, går man smalt og skærer meget dybt."

Dermed bliver det kommende medieforlig en smal aftale mellem regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti. Det skyldes, at det ikke har været muligt for regeringen at nå til enighed med Socialdemokratiet om den økonomiske ramme.

Allerede tirsdag aften havde kulturminister Mette Bock (LA) et ultimatum til partierne i oppositionen. De skulle acceptere besparelser på 20 procent i DR og gå med til at sælge 40 procent af TV 2. Til gengæld havde regeringen afsat yderligere 380 millioner kroner end oprindeligt til public service-puljen.

Det svarede Enhedslisten, Alternativet og Radikale nej til og trak sig fra forhandlingerne. SF og Socialdemokratiet valgte at ignorere beskeden fra kulturministeren og mødte op til forhandlinger onsdag, hvor de efter eget udsagn blev smidt ud af Kulturministeriet.

Efterfølgende har Socialdemokratiet holdt fast på, at de stadig var med i medieforhandlingerne, fordi Mette Frederiksen sideløbende forhandlede ovre i Finansministeriet om den økonomiske ramme med finansminister Kristian Jensen (V). De forhandlinger er nu strandet, og dermed er Socialdemokratiet endegyldigt ude af medieforhandlingerne.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00