Støttepartier vil bruge flere penge på udvikling af dansk indhold til børn

SF og R vil i forhandlingerne om et nyt medieforlig sikre udviklingen af dansk fiktionsindhold til børn gennem en ny bevilling til Manuskriptskolen for Børnefiktion. Pengene skal sikre, at danske børn og unge også fremover tilvælger dansk indhold i konkurrencen med Netflix, YouTube og TikTok.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal investeres mere i, at børn og unge også fremover kan se og lytte til danskproduceret indhold af lige så høj kvalitet, som de store streamingtjenester og tech-giganter kan tilbyde.

Sådan lyder budskabet fra Radikale og SF forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig, der fortsætter onsdag.

Derfor vil begge partier under forhandlingerne blandt andet kæmpe for, at Manuskriptskolen for Børnefiktion fremover får en årlig statslig bevilling.

Det skal sikre, at der fortsat bliver udtænkt og skrevet indhold til børn og unge, der afspejler danske værdier.

”Vi skal sikre, at der bliver uddannet kompetente mennesker til at producere det børneindhold, der gør, at vi kan følge med i den store konkurrence, der er om børn og unges opmærksomhed,” siger SF’s medieordfører Charlotte Broman Mølbæk.

Det er vigtigt, at vi bliver ved med at lave noget indhold, der relaterer sig til den danske historiefortælling.

Charlotte Broman Mølbæk
Medieordfører, SF

Ønsket om en fast bevilling til Manuskriptskolen for Børnefiktion i omegnen af 4-5 millioner kroner figurerer også i Radikales medieudspil.

Ifølge Radikale skal bevillingen være med til at sikre, at der fortsat bliver udviklet dansk indhold med danske værdier af så høj kvalitet, at børn og unge selv tilvælger det i konkurrencen med internationalt indhold fra eksempelvis Netflix.

”De mange timer, de sidder med en skærm, er også en del af deres dannelse, og hvis det forsvinder fuldstændig ud af en dansk kontekst, så er der både noget om Danmark, de ikke lærer, men også nogle danske værdier, de ikke lærer,” siger medieordfører Zenia Stampe.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00