Sundhedsstyrelsen fraråder håndtryk og kram på grund af smittefare

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

CORONA: Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer til at udskyde større arrangementer, mens Sundhedsstyrelsen advarer mod kram og håndtryk.

Regeringen præsenterer nu en række yderligere tiltag, der skal forhindre spredningen af coronavirus.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet, hvor også Sundhedsstyrelsen og politiet var repræsenteret.

"Myndighederne opfordrer til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere," siger statsministeren, der begrunder tiltagene med et ønske om "at afværge potentielt at miste menneskeliv".

I første omgang gælder opfordringen resten af marts måned.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, går videre og opfordrer til at holde så vidt muligt afstand til andre mennesker.

"Det vil være en klar anbefaling fra sundhedsmyndighederne, at vi nu holder op med at give hånd, give kram og give kys," siger han.

Derudover opfordrer Søren Brostrøm til, at folk over 80 år og personer med lungesygdomme og nedsat immunforsvar afholder sig fra at tage metroen i myldretrafikken, hvor metroen er tætpakket.

Statsborgerskabsceremonier skal udskydes
Foruden opfordringerne fra Sundhedsstyrelsen og statsministeren igangsættes to andre foranstaltninger. Det indebærer blandt andet en ny hjemmeside med domænet coronasmitte.dk, hvor alle informationer fra myndighederne bliver samlet på et sted.

Derudover vil Udenrigsministeriet øge sit arbejde med at opdatere rejsevejledningerne til andre lande.

Anbefalingen om at undgå håndtryk betyder også, at regeringen nu vil forsøge at få udskudt allerede planlagte statsborgerskabsceremonier. Håndtrykket er nemlig en afgørende del af ceremonien, og det vil statsministeren ikke ændre på:

"Vores holdning er, at man skal give hånd for at få dansk statsborgerskab," siger Mette Frederiksen.

,

Forrige artikel Josephine Fock flopper i ny popularitetsmåling Josephine Fock flopper i ny popularitetsmåling Næste artikel Kan øl gøre tilværelsen bedre for mennesker med diagnoser? Kan øl gøre tilværelsen bedre for mennesker med diagnoser?