Svensk regeringsparti åbner for at pege på en borgerlig statsminister

SVENSK VALG: Et af de røde regeringspartier lufter nu muligheden for at støtte Centerpartiets partileder, Annie Löof, som ny statsminister i Sverige.

Centerpartiets partileder, Annie Lööf, kan måske blive ny svensk statsminister.

Sådan siger det røde regeringsparti Miljøpartiets talsperson Isabella Lövin i et interview i Sveriges Radio ifølge SVT Nyheter.

"Når du har prøvet nogle forskellige varianter i forhandlingsrunderne, udelukker jeg det ikke," siger hun.

Isabella Lövin understreger dog, at hun fortsat mener, at det bør være den nuværende statsminister og formand for Socialdemokraterne, Stefan Löfven, der skal stå i spidsen for Sverige de næste fire år.

Efter søndagens riksdagsvalg i Sverige er der nærmest dømt dødt løb mellem de to store blokke, de rød-grønne og den borgerlige alliance, som fik henholdsvis 144 og 143 mandater.

Udenfor blokkene står Sverigedemokraterne med deres 62 mandater, men da hverken de rød-grønne eller de borgerlige vil samarbejde med partiet, er de nødsaget til at samarbejde på tværs af blokgrænserne, hvis der skal findes et flertal bag en statsminister.

Her fastholder Stefan Löfven, at han som formand for landets største parti og medlem af den største blok bør forblive landets statsminister. Men hvis det ikke lykkes at få et flertal af partierne med på det, åbner Miljøpartiet altså nu for, at Centerpartiet kan få lov til at stå i spidsen for Sverige.

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Folkemødets kommunikationschef stopper Folkemødets kommunikationschef stopper