Sverige tæt på ny regering: To borgerlige partier peger på Stefan Löfven

SVENSK EFTERSPIL: Socialdemokraterne og Miljøpartiet er blevet enige med de borgerlige partier Centerpartiet og Liberale om et udkast til en regeringsaftale.

Efter 125 dage uden en ny regering lader det nu til, at den politiske hårdknude er blevet løst i svensk politik.

Socialdemokraterne, Miljøpartiet og de to borgerlige midterpartier Centerpartiet og Liberale er nemlig blevet enige om et udkast til en politisk aftale.

Det skriver svt.se.

Aftalen er fredag eftermiddag blevet offentliggjort på Socialdemokraternes hjemmeside og indebærer, at partiets formand og nuværende fungerende statsminister, Stefan Löfven, kan fortsætte på posten.

Ifølge aftalen giver Liberale og Centerpartiet nemlig sin støtte til, at Stefan Löfven bliver valgt som statsminister og står i spidsen for en regering bestående af Socialdemokraterne og Miljøpartiet.

På et pressemøde fredag har Centerpartiets formand, Annie Lööf, bekræftet, at partiet anbefaler at støtte Stefan Löfven. Det skal dog endelig besluttes af partiet på et møde lørdag.

Med opbakning fra Centerpartiet og Liberale har Löfven mere end de 175 mandater, der kræves for at have et flertal i den svenske Riksdag, såfremt han stadig kan regne med direkte eller indirekte støtte fra Venstrepartiet.

Der står i aftalen, at Venstrepartiet ikke kommer til at have indflydelse på den svenske politik i den kommende valgperiode. Om det får indflydelse på partiets opbakning er endnu uklart, da partiet indtil videre ikke vil kommentere den nye aftale.

Forrige artikel Ombudsmanden sår tvivl om lovligheden af at tvangsanbringe børn fra Sjælsmark Ombudsmanden sår tvivl om lovligheden af at tvangsanbringe børn fra Sjælsmark Næste artikel Russisk forfatter: Mit fædreland omskriver historien om Sovjet Russisk forfatter: Mit fædreland omskriver historien om Sovjet