Thulesen Dahl: Intet løfte om store skattelettelser

FINANSLOV: DF-formand Kristian Thulesen Dahl afviser, at han har lovet regeringen historisk store skattelettelser inden jul.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sår igen tvivl om størrelsen og timingen af de skattelettelser, regeringen og Dansk Folkeparti i øjeblikket forhandler om.

"Dansk Folkeparti har ikke garanteret regeringen flertal for 'historisk store skattelettelser'. Heller ikke givet garanti for, at forhandlingerne er færdige før jul," skriver Thulesen Dahl i sit ugentlige nyhedsbrev til Dansk Folkepartis medlemmer.

Regeringen landede fredag en længe ventet finanslovsaftale med Dansk Folkeparti Men samtidig fortalte Liberal Alliance, at partiet kun vil stemme for finansloven ved tredjebehandlingen senere i december, hvis der inden da ligger en aftale om markante skattelettelser. 

Grotesk ikke at stemme for
Det tilsagn kalder Kristian Thulesen Dahl "grotesk". Han håber, at Liberal Alliance ombestemmer sig.

"Det er jo selvsagt grotesk, at ét regeringsparti har bebudet, at de ikke vil stemme for deres egen finanslov, medmindre vi samtidig giver 'historisk store skattelettelser'," skriver han i sit ugebrev.

Thulesens brev kommer efter, at skatteordfører Joachim B. Olsen (LA) mandag morgen gik i pressen og fortalte, at der er så godt som enighed om skattelettelser for otte milliarder kroner og at forhandlingerne vil ende med historisk store skattelettelser.

"Det bliver meget svært at lave en aftale, der ikke er historisk stor – eller som er den største," sagde han til Børsen.

Lettelser kræver stramninger
Skattelettelserne bliver dog kun til virkelighed, hvis Dansk Folkeparti samtidig får markante stramninger på udlændingeområdet.

Og Kristian Thulesen Dahl er ikke sikker på, at de kan landes inden jul.

"Man kan ikke vide, hvornår forhandlingerne er så langt fremskredne, at man kan indgå aftaler. Slet ikke, når det handler om udlændingepolitik, hvor næsten alle logiske forslag om stramninger besvares med et: 'Det må vi se nærmere på og vurdere i forhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention'," skriver han.

Dansk Folkeparti vil blandt andet sikre flere hjemsendelser af flygtninge, så de ikke bliver permanent i Danmark.

Forrige artikel Regeringen vil indføre tolkegebyr i sundhedsvæsenet Regeringen vil indføre tolkegebyr i sundhedsvæsenet Næste artikel Se udviklingen: Partier får flere medlemmer Se udviklingen: Partier får flere medlemmer
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.