Thulesen Dahl: Vi støtter Løkke som statsminister

NY REGERING?: Dansk Folkeparti vil acceptere en V-K-LA-regering, men formand Kristian Thulesen Dahl afviser fortsat topskattelettelser.

Ender de forestående regeringsforhandlinger mellem Venstre, Liberal Alliance og Konservative med en ny regering, så vil Dansk Folkeparti acceptere det.

Det fortæller formand Kristian Thulesen Dahl, efter Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde inviterede LA og K i regering.

”Jeg forstår godt analysen, for noget skal jo ske. Ellers vader vi jo bare frem mod nytår, hvor Anders Samuelsen trækker sit ultimatum om topskatten frem,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

Ender forhandlingerne på Marienborg mellem Venstre, Konservative og Liberal Alliance med en ny regering, så vil Dansk Folkeparti acceptere det.

”Vi sagde før valget i 2015, at vi støtter Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Vi accepterede, at han dannede en regering efter valget, og at han gør det på et regeringsgrundlag, som han har udarbejdet. Og så tager vi tingene fra sag til sag,” siger Kristian Thulesen Dahl og understreger, at det ikke har ændret sig.

DF-politik er ikke ændret
Det er nemlig det politiske, og hvor meget politik Dansk Folkeparti kan få igennem, som er afgørende.

”Et eller andet sted kan jeg godt se, at en regering bestående af de tre partier, som jo alene skal have flertal med Dansk Folkeparti, giver os nogle helt anderledes og bedre muligheder, end vi har haft det sidste halvandet år,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Både Liberal Alliances leder Anders Samuelsen og Konservatives formand Søren Pape Poulsen har takket ja tak til Løkkes forhandlingsinvitation. Anders Samuelsen vil ikke endnu sige noget om, om kravet om topskattelettelser stadig står ved magt. Men Kristian Thulesen Dahl afviser fortsat topskattelettelser.

”Vores politik bliver ikke ændret af, hvordan Lars Løkke Rasmussen sammensætter sin regering,” siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

”Så om det er en V-regering eller en V-K-LA-regering, der spørger os, om vi vil være med til at sænke topskatten dramatisk, så vil svaret være det samme,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

Tilbage til 00'erne?
DF-formanden fortæller, at der ikke har været forhandlinger om, om Dansk Folkeparti skulle træde ind i en regering. Thulesen Dahl peger samtidig på, at det heller ikke ville løse udfordringen med Liberal Alliances topskatte-ultimatum.

”Det afgørende er, om Lars Løkke formår at få LA til at lægge våbenene og trække det her ultimatum tilbage,” siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

”Lykkes det, kan det give mulighed for at stille Dansk Folkeparti i en helt ny og forbedret situation, som er sammenlignelig med den, vi havde i 00'erne, hvor vi også havde mulighed for at få ret store indrømmelser på den politiske udvikling,” siger DF-formanden og henviser til VKO-tiden.

Forrige artikel K og LA takker ja til Løkkes nye regeringsforhandlinger K og LA takker ja til Løkkes nye regeringsforhandlinger Næste artikel "Accept af ytringsfriheden er adgangsbilletten til vores samfund"
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.