Thulesen efter møde med Løkke: Jeg har oplevet bedre stemning

FINANSLOV: Kristian Thulesen Dahl (DF) opfordrede efter nyt møde i Statsministeriet regeringen til at finde en fælles linje: "Det er fuldstændig utilfredsstillende," lød det.

“Jeg må erkende, at jeg ikke havde fantasi til at forestille mig det forløb, vi har oplevet siden i fredags."

Sådan lød det fra en tydeligt skuffet DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, da han mandag aften trådte ud fra endnu et møde i Statsministeriet.

Efter Liberal Alliances trusler om ikke at stemme for finanslovsaftalen, der blev indgået fredag aften, var parterne indkaldt til at løsne den hårdt spændte forhandlingssituation. 

Det skal de senest nå torsdagen inden juleaften, men det bliver svært, mener Kristian Thulesen Dahl:

"Jeg tror, det bliver meget svært at blive færdig inden jul. Men jeg vil ikke sige, at det er en umulighed. Vi forhandler, og så ser vi, hvilke indrømmelser vi kan få. Det bliver afgørende for, om vi indgår aftalerne," sagde han efter mødet.

Regeringen og Dansk Folkeparti skal både blive enige om en skattereform og nye udlændingestramninger for at få vedtaget finansloven.

Liberal Alliance vil nemlig kun stemme for, hvis partiet samtidig får markante skattelettelser inden 3. behandlingen.

Omvendt vil Dansk Folkeparti kun stemme for skattelettelserne, hvis støttepartiet i bytte får nye udlændingestramninger.

"Fuldstændig utilfredsstillende"
Det ærgrer DF-formanden, at regeringen ikke er klar til at stemme for sin egen finanslov.

"Det er klart, at min opfordring er, at regeringen sætter sig sammen og finder ud af, hvordan de vil køre det her. Det er fuldstændig utilfredsstillende, at vi har indgået en finanslovsaftale i fredags, som regeringen ikke i samlet flok er enig med sig selv om,” sagde han på vej ud af mandagens møde.

Og ifølge Kristian Thulesen Dahl var det ikke noget hyggeligt møde, han havde deltaget i.

“Jeg har været til møder i Statsministeriet, hvor stemningen har været bedre end i dag. Det bliver en lidt trykket situation, når vi, sidst vi mødtes, indgik en finanslovsaftale, som de ikke engang selv er klar over, om de vil stemme for,” sagde han.

I de kommende dage skal parterne forhandle om skattereformen og udlændingestramningerne, inden de torsdag igen samles i Statsministeriet.

Forrige artikel Se udviklingen: Partier får flere medlemmer Se udviklingen: Partier får flere medlemmer Næste artikel Julekalender: Finn Sørensen hiver den 12-strengede frem, når han kobler af Julekalender: Finn Sørensen hiver den 12-strengede frem, når han kobler af