Om  
Troels Lund Poulsen
Stephanie Lose

Troels Lund Poulsen stiller op som formand for Venstre

Troels Lund Poulsen vil være formand for Venstre. Stephanie Lose vil være minister og genopstiller som næstformand. "Vi har begge modtaget mange opfordringer til, at vi sammen skal føre vores parti videre," skriver V-spidserne i et fælles opslag.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Troels Lund Poulsen går efter at blive Venstres nye frontfigur.

Det skriver han i et fælles opslag med Stephanie Lose (V), der vil genopstille som næstformand, på Facebook.

"Venstre har brug for en samlet og stærk ledelse, der kan skabe stabilitet og fremgang for vores parti. Den samlede og stærke ledelse mener vi, at vi kan udgøre. Vi vil sammen sætte den politiske kurs og drive Venstres gode organisation," lyder det i opslaget.

Onsdag klokken 14.00 holder de to topfigurer i Venstre doorstep for pressen om deres makker-kandidatur.

"Vi har begge modtaget mange opfordringer til, at vi sammen skal føre vores parti videre. Det er vi utrolig glade for," skriver de.

I opslaget fortæller Stephanie Lose, at hun vil være minister i SVM-regeringen, men ikke hvilket ministerium hun går efter at sætte sig i.

De to kandidater understreger, at de fortsat støtter partiets deltagelse i SVM-regeringen:

"Det er rigtigt, at Venstre fortsætter med at tage ansvar i regeringen og leverer borgerligt-liberale resultater. Og vi står bag det regeringsgrundlag, som vi har aftalt, og som vi har været med til lave."

Læs også

Duo under Ellemanns sygemelding

Da Jakob Ellemann-Jensen mandag meddelte sit endelige farvel til dansk politik, blev det samtidig meldt ud, at Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose vil dele formandsansvaret mellem sig frem mod partiets landsmøde 18. og 19. november i Herning.

På landsmødet vil Venstres medlemmer beslutte, om deres nye formand skal være Troels Lund Poulsen.

Frem mod landsmødet varetager Stephanie Lose det organisatoriske ansvar i Venstre, mens Troels Lund Poulsen vender fungerer som vicestatsminister, forsvarsminister og økonomiminister. Det er ham, der håndterer det politiske arbejde på Christiansborg og regeringssamarbejdet med Socialdemokratiet og Moderaterne.

Læs også

Da Jakob Ellemann-Jensen sygemeldte sig med stress i februar, var det også Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose, der vikarierede i hans fravær.

"Vi har tidligere haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde i seks måneder i regeringen med Troels som forsvarsminister og Stephanie som økonominister. Her sad vi begge i regeringsledelsen og i regeringens koordinations- og økonomiudvalg," skriver de i deres opslag på Facebook.

En af dem, der har opfordret dem begge til at stille sig i spidsen for Venstre, er V-veteranen Søren Gade.

"Jeg ser dem som et stærkt makkerpar for Venstre," sagde han til Altinget, efter at Jakob Ellemann-Jensen havde holdt sit pressemøde om sin politiske exit.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024