Om  
Fie Hækkerup

Ung Hækkerup'er slår partifæller og får flot valg i Nordsjælland

Fie Hækkerup er med 5.789 personlige stemmer den mest populære socialdemokrat i Nordsjællands Storkreds. Hun stillede op i Hillerød-kredsen, hvor hendes far, Nick Hækkerup, plejede at stille op.

Fie Hækkerup (S) stryger ind i Folketinget med 5.789 personlige stemmer. Dermed bliver hun den fjerde mest populære politiker i Nordsjællands Storkreds og slår sine partifæller.
Fie Hækkerup (S) stryger ind i Folketinget med 5.789 personlige stemmer. Dermed bliver hun den fjerde mest populære politiker i Nordsjællands Storkreds og slår sine partifæller.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

Rasmus Stoklund (S), Mette Thiesen (NB) og Jakob Engel-Schmidt (M). Der er nogle af de store politiske profiler, som Fie Hækkerup (S) har slået i antal personlige stemmer.

Det fremgår af resultatet fra Nordsjællands Storkreds.

Hun er født og opvokset i Hillerød, hvor hun som barn har fået en socialdemokratisk opvækst med politiske taler og 1. maj-arrangementer. Men ved valget i år var det hendes tur til at holde de socialdemokratiske skåltaler.

Det lykkedes så godt for hende, at hun modtog 5.789 personlige stemmer og sikrede sig en plads i Folketinget som den sjette generation af Hækkerup-familien.

Dermed slog hun Rasmus Stoklund (S) og resten af de socialdemokrater, der var opstillet i Nordsjælland. Samtidig bliver hun den fjerdestørste stemmesluger i storkredsen, kun overgået af Sophie Løhde (V), Mette Abildgaard (K) og Martin Lidegaard (R).

Fie Hækkerup er uddannet i dansk og kommunikation fra Københavns Universitet og arbejder til dagligt for public affairs-virksomheden Rud Pedersen. Hun er også tidligere landsformand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Fie Hækkerup

MF (S)
cand.mag. i dansk (Københavns Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024