Om  
Svend Heiselberg

Venstre-veteran stopper i politik

Svend Heiselberg indstiller sin politiske karriere, der har varet 50 år. Den har bragt ham forbi Folketinget, byråd i Hanstholm og Thisted, og senest har han repræsenteret Venstre i regionsrådet i Nordjylland.

Mikkel Bødker Olesen

Svend Heiselberg stopper i politik, og Venstre mister dermed en af de profiler, som har været med til at tegne partiets profil i løbet af de sidste 50 år. Den 81-årige politiker fortæller til TV MIDT/VEST, at han ikke genopstiller til regionsvalget i november, og dermed melder han sig endegyldigt ud af dansk politik. 

”Tiden er inde. Min alder gør, at jeg nu tænker, at tiden må være inde til, at andre kommer på banen,” siger han i dag til TV MIDT/VEST.

Svend Heiselberg startede sin politiske karriere, da han blev medlem af Hanstholm Kommunalbestyrelse i 1968. Her sad han helt frem til 1981. Han var derudover medlem af Folketinget fra 1979 til 2005, hvor han blev kendt som en farverige trafikordfører for partiet.

Han var blandt andet medlem af den jyske trafikmafia, som var en gruppe jyske trafikpolitikere, der støttede opførslen af Storebæltsbroen på betingelse af, at der blev gennemført flere motorvejsprojekter i Jylland. 

Han har i løbet af sin tid som politiker været opstillet som kandidat ikke færre end 23 gange. Både til europa-parlaments-, kommunal-, regionsråds- og folketingsvalg.

Sidste gang var til regionsrådsvalget i Region Nordjylland i 2013, hvor partiforeningen i Thisted ellers forsøgte at spænde ben for den erfarne politiker. Partiforeningen ville ikke opstille Svend Heiselberg, men han fik grønt lys af partiet Venstre, så han måtte så ud i en privat valgkamp for at opnå valg, og det lykkedes ham. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Heiselberg

Fhv. MF (V), regionsrådsmedlem (V), Region Nordjylland
sætteskippereksamen (1956)

0:000:00